back to top
2024. május 03. 21:42
KezdőlapSuperbikeCsapattársa fél másodpercet vert Álvaro Bautistára a pénteki szabadedzések összesített eredményei alapján

Csapattársa fél másodpercet vert Álvaro Bautistára a pénteki szabadedzések összesített eredményei alapján

A 2023-as Superbike-világbajnokság második edzése Imolában a Bonovo BMW versenyzői számára bosszantó bukással kezdődött. Eközben a Ducati gyári pilótája, Michael Rinaldi érte el a nap legjobb idejét. Öttl és Aegerter nem került be a top 10-be.

A Superbike-világbajnokság mezőnye forró hétvégének néz elébe Imolában. Már a péntek reggeli első edzésen 28 fokot mutatott a hőmérő árnyékban, de az elkövetkező napokban 40 fok körüli hőmérséklet várható.

A várakozásoknak megfelelően a legjobb pilóták vezették az időmérőt az FP1-ben. Először Toprak  Razgatlıoğlu 1:47.661-es idővel, majd Jonathan Rea és Álvaro Bautista következett. A világbajnok mögött Michael Rinaldi, Danilo Petrucci és Axel Bassani mellett még három Ducati versenyző állt.

A legjobb BMW-s Garrett Gerloff lett a kilencedik helyen, míg a Honda becsületét Xavi Vierge igyekezett menteni a 14. helyen.

Nem Rinaldi sérült meg a legsúlyosabban a horrorisztikus többfős bukásban Doningtonban vasárnap

Garrett Gerloff rögtön a második edzés elején kiütötte Bonovo csapattársát, Loris Bazt. Az első komolyabb időt hét perc után Axel Bassani érte el 1:47.600-as idővel. A következő gyors körén a Ducati privát versenyzője 1:47.475-re javította azt. Nem sokkal később Gabriele Ruiu bukása után félbe kellett szakítani az edzést. A következő bukásra sem kellett sokat várni, ezúttal Rea dobta el a motort. Az újraindításkor ismét Bassani volt az élen.

Összehasonlításképpen, az imolai körrekordot Chaz Davies állította fel sokkal hűvösebb körülmények között a 2019-es Superpole-on 1:45.727-es idővel.

15 perccel a vége előtt a legtöbb versenyzőnek sikerült javítania, de az első négy helyezettnek nem. A bonovói versenyzők csak ekkor lettek kész a motorok megjavításával. Az utolsó percekben Petrucci sorakozott fel Bassani mögé.

Négy perccel a vége előtt Alex Lowes 1:47.279-es  új legjobb időt futott, 0,269 másodperccel gyorsabbat Bassaninál. Amikor Tito Rabat Rea-hez hasonlóan a sikánban bukott, akkor következett a valódi tűzijáték. A versenyzők még egy gyors kört tudtak teljesíteni, és ezt ki is használták: Michael Rinaldi 1:47.128-as idővel az összesített eredménylista élére állt. Razgatlıoğlu, Rea és Bautista a 6., 7. és 8. helyig estek vissza.