back to top
2024. május 03. 21:58
KezdőlapSuperbikeNem Rinaldi sérült meg a legsúlyosabban a horrorisztikus többfős bukásban Doningtonban vasárnap

Nem Rinaldi sérült meg a legsúlyosabban a horrorisztikus többfős bukásban Doningtonban vasárnap

A Ducati gyári pilótája, Michael Ruben Rinaldi is azon versenyzők között volt a tegnapi máspdik futamon a Superbike-világbajnokság brit fordulóján, aki Tom Sykes bukásának esett áldozatul. Az olasz pilóta hosszú percekig a földön feküdt, majd integetéssel jelezte, hogy eszméleténél van, mikor a mentőautóba helyezték hordágyon. Rinaldi a körülményekhez képest jól van, így elmondta, mi is történt pontosan.

Michael Ruben Rinaldi számára a második főfutamon történt bukás az amúgy is katasztrofális hétvégéjének csúcspontja volt. A kvalifikáción az olasz már az első gyors körén bukott, és mindössze a kilencedik rajtpozíciót tudta megszerezni. Az első főfutamban az első körben műszaki hibára gyanakodott, ezért visszaesett az utolsó előtti helyre, de aztán folytatni tudta a versenyt, és így is a 13. helyen ért célba. A sprintfutamon szintén elkövetett egy hibát, melynek következtében mindössze a 17. helyen zárt.

A második főfutamban Rinaldi önhibáján kívül tömegbukásba keveredett. A versenypálya orvosi központjában végzett vizsgálatok nem mutattak ki törést, csak enyhe agyrázkódást és zúzódást a jobb bokáján. Miután a mai napon visszatér Olaszországba, a biztonság kedvéért még egyszer megvizsgálják.

Bautista ismét leiskolázta a mezőnyt, Petrucci első dobogós helyezését szerezte a piros zászlóval félbeszakított futamon

„Ez a hétvége nagyon szerencsétlenül alakult, minden futam első körében történt valami” ─ mondta Rinaldi vasárnap este.

„A második futamban Sykes előttem esett el, és csak arra emlékszem, hogy hirtelen a kavicságyban találtam magam. Próbáltam fékezni, hogy ne üssem el, aztán hátulról eltalálták a lábam. Magából az esésből nem emlékszem semmire, mert a fejemet ütöttem be erősen. Aztán láttam a mentőket, és nagyon fájt a bokám. Szerencsére nem tört el semmim. Csináltunk egy röntgent, most pedig egy MR-vizsgálat következik. Szerencsés vagyok, hogy így hazamehetek. Sykes is ott volt az orvosi központban, neki eltörtek a bordái és nagy fájdalmai vannak. Jobbulást kívánok neki.”