back to top
2024. május 06. 04:37
KezdőlapSuperbikePetrucci pályafutása egyik legnehezebb kihívásával nézett szembe Imolában

Petrucci pályafutása egyik legnehezebb kihívásával nézett szembe Imolában

Danilo Petrucci nem fogja egyhamar elfelejteni az Imolába való visszatérését. A 2023-as szezon hetedik találkozója pályafutása egyik legnagyobb kihívása volt.

Danilo Petruccinak kellemes emlékei vannak Imolából. Amikor 2011-ben, a Superstock 1000-ben utoljára ott versenyzett, nemcsak a második helyről szerezte meg a győzelmet egy Ducati 1098R-rel, hanem kellemes időben is tehette ezt (23 fok, szeptember 25-én volt)

Bár a motorosok hozzászoktak a hőséghez, mindenki egyöntetű véleménye az volt, hogy Imola extrém volt.

„Ez volt az egyik legforróbb dolog, amit életemben kipróbáltam ─ a szauna után” ─ kacagott Petrucci.

A hétvége sportszakmai szempontból is más volt, mint 2011-ben: a 32 éves, még mindig a Donington Parkban elért első dobogójától eufóriában lévő versenyző csak a 10. rajtkockát szerezte meg hazai versenyén, legjobb helyezését pedig az első futamon érte el, mely egy hatodik hely volt.

Bautista rögtön kiesett, Razgatlıoğlu hatalmas csata után győzött a második imolai futamon

„Ez volt pályafutásom egyik legkeményebb versenye. Nagyon meleg volt, és nagyon kevés tapadás volt a pályán. Amíg keményen tudtam fékezni, tartottam a lépést Rinaldival, de aztán a hőség miatt gondjaim adódtak a motor elejével, és le kellett lassítanom. Ennek ellenére a legjobb privát versenyzőként végeztem, és ez mindig nagyszerű eredmény.”

Vasárnap még melegebb volt, és az eredmények is valamivel rosszabbak lettek.

„Két nagyon kemény verseny volt aznap. Már a Superpole-on nem volt tapadásom, és nem tudtam jó időket menni mindkét futamban. Bíztam benne, hogy a szombatihoz hasonlóan erős futamot tudok teljesíteni, de nagyon küzdöttem, hogy a motoron maradjak. Csalódást keltő nap volt.”