back to top
2024. július 27. 02:16
KezdőlapMotoGPBautista: Márquez nem alapozhat a tehetségére, ha mentálisan nincs jó állapotban

Bautista: Márquez nem alapozhat a tehetségére, ha mentálisan nincs jó állapotban

Nem magától értetődő, hogy a Ducati sztárja, Álvaro Bautista 38 évesen is a legmagasabb szinten versenyez. A MotoGP-ben Marc Márqueznél egyértelműen látszik, milyen nehéz megőrizni a mentális erőt.

A MotoGP sztárja, Marc Márquez számára nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt tervezte, mióta a 2020-as szezonnyitón Jerezben hatalmasat bukott. Az egykori örökös győztes újra és újra megsérült, és az azóta megrendezett királykategóriás nagydíjaknak csak a felén vett részt.

A legutóbbi két hétvégét, amelyeket a nyári szünet előtt a Sachsenringen és az asseni pályán rendeztek, sérülés miatt kihagyta. A sok kényszerszünet valószínűleg nyomot fog hagyni, Álvaro Bautista biztos benne. Arra a kérdésre, hogyan értékeli a Repsol Honda csapat nyolcszoros világbajnokának helyzetét, a korábbi GP-pilóta és jelenlegi Superbike-világbajnoki éllovas így nyilatkozott: „Nehéz, mert kívülről sosem látod mindazt, ami történik.”

Marc Márquez „taxisofőrnek” állt egy fontos cél érdekében (videó)

„Azt hiszem, lelki sebeket hagy, amikor ennyi időt kell távol töltened a pályától, és ennyi műtéten kell átesned, még akkor is, ha azt hiszed, hogy teljesen felépültél. A fizikai állapot egy dolog, de a mentális oldal egy másik. Márquezben rengeteg tehetség van, de a jelenlegi helyzetében nem lehet csak erre támaszkodni.”

„Technikailag sincs a legjobb helyzetben, a Honda nem teszi lehetővé, hogy úgy motorozzon, ahogy szeretne. Úgy gondolom, hogy a MotoGP-ben a motorozás módja is megváltozott az aerodinamikával és az elektronikával, az összes találmánnyal, amit kifejlesztettek. Ez akkor kezdődött, amikor Marc megsérült. Amikor visszatért, egy teljesen más MotoGP-t talált, ahol a motorozás más, kevésbé agresszív. Marc mindig is agresszív volt, de látható, hogy ez már nem működik.”

„A dolgok fejlődnek, és versenyzőként alkalmazkodnod kell. Marc tehetsége nem kérdéses, de most visszatért, és a motorok már nem olyanok, mint régen, így másképp kell motoroznia. Mentálisan sincs a legjobb állapotban.”