back to top
2024. május 18. 14:43
KezdőlapMotoGPEzúttal Wayne Gardner fakadt ki a MotoGP új formátumát illetően

Ezúttal Wayne Gardner fakadt ki a MotoGP új formátumát illetően

Az ausztrál versenyzők öröksége a MotoGP-ben Jack Miller révén ma is folytatódik. A rendkívül népszerű veterán viszi tovább a fáklyát, amelyet egykor Wayne Gardner, Mick Doohan és Casey Stoner tartott.

A KTM-pilóta esetleges királykategóriás világbajnoki címe megszilárdítaná a nevét az előtte élt legendák között. Wayne Gardner elismeri fiatal honfitársa tehetéségét, és úgy véli, sok futamot fog még nyerni az osztrák gyártó színeiben.

„Jack egy nagyon tehetséges versenyző, és nagyszerű nagykövete Ausztráliának” ─ mondta Gardner a Motosannak.

„Mindig viccelődik, ami nagyon jellemző az ausztrálokra. A jelenléte nagyszerű a sportágnak, szerintem az emberek azért nézik a versenyeket, hogy ezt lássák. Nem csak az ausztrálok, hanem más nemzetiségűek is. Ő is egy nagyon gyors versenyző. Szerintem nagyon jól teljesít az új KTM-mel, ami nagyon különbözik a tavalyitól. Remek munkát végez csapattársával, Brad Binderrel együtt. Binder szintén fenomenális, az egyik legjobb versenyző az egész bajnokságban.”

Wayne Gardner: Marc Márquez vonuljon vissza, amíg még megteheti

„Szerintem Jack sok futamot fog nyerni és nagyszerű munkát fog végezni.”

Miller jelenleg a hetedik helyen áll a MotoGP tabelláján.

A formátumváltás az idei szezonban, a sprintfutam beiktatása minden fordulóban, továbbra is beszédtéma.

„Úgy gondolom, hogy a versenyzőknek nagyon összhangban kell lenniük a motorokkal, és nagyon könnyű túl messzire menni. Ha már ilyen formátum, akkor szerintem a motorokat egy kicsit korlátozni kellene. A szórakoztatás szempontjából helyesen cselekszenek, a versenyzés szempontjából viszont kevésbé veszélyessé kellene tenniük.”