back to top
2024. május 03. 06:29
KezdőlapNégykerékRosszul alakult Lorenzo hungaroringi versenye, és még a tippje sem jött be

Rosszul alakult Lorenzo hungaroringi versenye, és még a tippje sem jött be

Jorge Lorenzo nem tudta befejezni a Porsche Szuperkupa magyarországi versenyét. A spanyol pilóta a Forma–1-es Magyar Nagydíj győztesét is megtippelte, de ebben sem járt sikerrel.

Az előző hétvége a Forma–1-es Magyar Nagydíjról szólt a technikai sportok legtöbb hazai szerelmesénél. Az F1-es sorozat mellett három másik betétszéria mezőnye is szerepelt a hétvégén. Köztük volt a Porsche Szuperkupa is, ahol Jorge Lorenzo a Huber Racing színeiben szerepel, és a három héttel ezelőtti spielbergi forduló során történelmet írt.

Egy rossz döntés után Lorenzo remek futammal írt történelmet autóversenyzőként

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, az időmérő nem sikerült jól az ötszörös gyorsaságimotoros-világbajnok számára, bár a huszonkettedik hely így is jobb volt, mint ahonnan az ausztriai futamon indult. A Red Bull Ringen látott viadal alapján azonban reménykedhetett, hiszen akkor még a harmincegyedik pozícióból is összejött neki a pontszerzés.

Lorenzo halovány kvalifikációs eredménnyel várja a rajtot ma a Hungaroringen

A 36 esztendős exmotoros azonban a Hungaroringen a futamon sem szerepelt annyira jól. A rajtja nem sikerült túl fényesen, de mivel volt előtte némi kavarodás, illetve kiesés, így is javított egy helyet. Ezt követően beküldték a biztonsági autót, majd néhány körrel az újraindítás után megelőzte Sören Sprenget, így feljött a huszadik pozícióba.

A következő körökben nem változott a helyzet az ő szempontjából, a 15 körös verseny 11. körében viszont autója megadta magát, így Lorenzo kiesett. Hozzá kell tenni, hogy ha végigmegy, a pontszerzés akkor sem lett volna valószínű, hiszen a tempója sem volt jó: leggyorsabb köre 2,469 másodperccel volt gyengébb, mint az ebben a kategóriában a legjobban teljesítő és nem mellesleg a futamot is megnyerő Harry Kingé.

Miután a silverstone-i versenyt az olasz Porsche Carrera Kupa miatt kihagyta, Lorenzo neve mellett ezúttal is maradt a 2 pont a táblázaton. Ennek következtében maradt a huszonkettedik helyen, ami az összetettet illeti. A spanyol pilótát ezen a héten is láthatjuk versenyezni, hiszen a Porsche Szuperkupa következő fordulója a mostani hétvégén, Spa-Francorchamps-ban esedékes.

Bár a verseny eredményénél sokkal kisebb horderejű témáról van szó, Lorenzo másban is sikertelen volt a Hungaroringen. A háromszoros MotoGP-világbajnokot ugyanis megkérdezték, hogy szerinte ki nyeri a Forma–1-es Magyar Nagydíjat, mire azt válaszolta, hogy „ezúttal Lewis Hamiltonra fogadok”. Mint ismert, a versenyen Max Verstappen diadalmaskodott, míg a Mercedes pilótája a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót.