2024. április 27. 12:16
KezdőlapMagyarokSzámadó Máté az idei legjobb hétvégéjét zárta, gyári pilótákkal küzdött

Számadó Máté az idei legjobb hétvégéjét zárta, gyári pilótákkal küzdött

A múlt hétvégén motokrosszban és a gyorsasági motor palettáján méretették meg magukat a tehetséggondozó program motoros növendékei.

A gyorsasági motorosoknál ezúttal Kovács Bálint és Számadó Máté állt rajthoz a Hungarian Motorsport Academy színeiben, a Német Gyorsasági Motorosbajnokságon (IDM). Az idén 100 éves, Schleizer Dreieck utcai pályán Kovács a Superbike kategóriában versenyzett, és mindkét futamban a 13. helyen intette le a kockás zászló.

Számadó Máté idei legjobb hétvégéjét zárta Schleizben. A 30 főt számláló mezőnyben Máté az 5. lett az időmérőn, majd a futamokon a gyári versenyzőkkel is sikerült felvennie a harcot, így mindkétszer az előkelő 7. helyet szerezte meg Supersport 300-ban, értékes pontokat gyűjtve így a bajnokságban is.

Az EMX125-ös kategória 7. fordulóját Belgiumban rendezték a motokrossz-világbajnokság betét programjának részeként, a hétvégi verseny egyetlen magyar indulója Zanócz Noel volt. A mély homok igazi kihívást tartogatott a versenyzők számára, a pálya állapota szinte minden körben változott az előzőhez képest. Az orosházi tehetségnek azonban nem okoztak gondot a változó körülmények, a kvalifikáción elért 6. helye a csoportjában ezt jól mutatta. A versenyek is hasonlóan biztatóan alakultak a számára, végig konstans tudott maradni, így végül összesítésben a 7. hely lett az övé a hétvége folyamán. A bajnokságban így Noel őrzi a 8. helyét.