back to top
2024. május 02. 07:25
KezdőlapMotoGPReagált a szakításról szóló pletykákra a Honda szatellitcsapatának főnöke

Reagált a szakításról szóló pletykákra a Honda szatellitcsapatának főnöke

Lucio Cecchinello elismerte, hogy történt megkeresés a KTM részéről annak érdekében, hogy a Hondáról az osztrák gyártó motorjaira váltsanak. Az LCR csapatfőnöke azonban leszögezte, nem szándékozik felbontani a szerződést.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, múlt héten olyan pletykák jelentek meg a sajtóban, miszerint a KTM megkörnyékezte az LCR alapítóját, illetve csapatfőnökét, Lucio Cecchinellót. Az osztrák gyártó célja az volt, hogy magához csábítsa az olasz szakembert, illetve az általa irányított istállót, és jövőre már két szatellitcsapattal működjenek.

A KTM alighanem azért szeretne összesen három alakulatot, illetve hat motort magának, hogy a jelenleg a Moto2-ben szereplő Pedro Acostát anélkül tudják felvinni a királykategóriába, hogy a mostani versenyzők közül bárkit is meg kelljen fosztani az üléstől. Ami pedig a hatodik versenygépet illeti, azt állítólag Marc Márquez kaphatná meg, aki íg távozna a Hondától. Cecchinello elismerte, hogy valóban történt megkeresés.

„Teljesen őszinte és nyílt akarok lenni – nyilatkozta a GPone-nak, amikor erről kérdezték. – Körülbelül tíz nappal ezelőtt kaptam egy barátságos [hangvételű] telefonhívást Francesco Guidottitól, és a KTM csapatfőnöke nyugodt hangon közölte velem, hogy a KTM a silverstone-i futamtól kezdve szeretné látni, hogyan tovább.”

Gyenge teljesítménye miatt szatellitcsapat nélkül maradhat a Honda

Váltás esetén még nagyobb lenne a szórás a MotoGP-ben abból a szempontból, hogy az egyes gyártók hány szatellitcsapattal rendelkeznek. Ez esetben ugyanis a KTM-nek már kettő lenne, míg a Yamaha után a Honda is ügyfél nélkül maradna. Cecchinello azonban elárulta, hogy az említett beszélgetés nem jutott el igazán komoly szintre.

„Érdeklődnek aziránt, hogy jövőre egy újabb csapatot indítsanak a MotoGP-ben, nem csak Acosta számára – folytatta. – Megkérdezte, hogy milyen a helyzet 2024-re vonatkozóan, mire azt válaszoltam, hogy hároméves szerződést írtam alá a Hondával, ami a jövő év végén jár le. A telefonbeszélgetés így ért véget, és soha többé nem hallottunk egymásról.”

A Honda esetében három versenyző esetében is felmerült, hogy a 2024-ig szóló szerződés ellenére már az idei év végén távozik a japánoktól: Márquez mellett Álex Rinsnél és Joan Mirnél is felvetődött ez a forgatókönyv. Az viszont biztosnak tűnik, hogy az ügyfelüket nem fogják elveszíteni, legalábbis a 2023-as szezon lezárultával. „2024-ig van szerződésem a Hondával, és nem áll szándékomban felbontani, ez a szimpla igazság” – szögezte le Cecchinello.