back to top
2024. május 03. 18:07
KezdőlapMotoGPEldőlt, ki helyettesíti a sérült Álex Rinst a Brit Nagydíjon

Eldőlt, ki helyettesíti a sérült Álex Rinst a Brit Nagydíjon

Az LCR Honda bejelentette, hogy Iker Lecuona helyettesíti Álex Rinst a MotoGP következő, silverstone-i fordulójában. A 23 éves versenyző a harmadik különböző pilótát pótolja a szezon során.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Lucio Cecchinello, az LCR Honda csapatfőnöke múlt héten közölte a nyilvánossággal, hogy Álex Rins biztosan nem lesz ott a szűk két hét múlva esedékes Brit Nagydíjon. A spanyol versenyző továbbra is lábadozik a Mugellóban elszenvedett síp- és szárkapocscsonttöréséből, és legjobb esetben is Ausztriában térhet vissza.

Már most eldőlt, hogy a következő futamot is ki kell hagynia Álex Rinsnek

Miután erre fény derült, a sajtóban először Stefan Bradl jelent meg mint lehetséges helyettes, miután Assenben ő pótolta Rinst. Az LCR Honda azonban kedden bejelentette, hogy nem ő, hanem Iker Lecuona kap lehetőséget Silverstone-ban. A 23 esztendős motoros pár szót mondott is a beugrásról, és sportszerűen jobbulást kívánt honfitársának.

„Mielőbbi felépülést kívánok Álexnek, tudom, mennyire nehéz az ilyen helyzet – fogalmazott. – Addig is örömmel pattanok motorra, hiszen a legjobbamat akarom nyújtani, és segíteni a csapatot. Emellett szeretem Silverstone vonalvezetését, jól szórakozhatunk. Szeretném megköszönni a Honda-családnak és az LCR-nek a lehetőséget.”

Lecuona az idény során harmadszor ül majd motorra a MotoGP-ben, és a harmadik különböző pilótát fogja helyettesíteni. A Spanyol Nagydíjon Marc Márquezt pótolta, aki a szezonnyitón elszenvedett kézsérüléséből lábadozott, míg a Holland TT-n a gyári Honda másik állandó pilótájának, Joan Mirnek a versenygépén ült, aki szintén Mugellóban sérült meg.

Jerezben a tizenhatodik helyen ért célba, míg Assenben a tizenegyedik pozícióban haladt, amikor a versenytáv kétharmadánál technikai hiba miatt fel kellett adnia a futamot, vagyis a pontszerzés még várat magára. Ez utóbbi utoljára a 2021-es Valenciai Nagydíjon jött össze neki, akkor tizenötödikként látta meg a kockás zászlót a Tech3 KTM színeiben, az eddigi utolsó futamán állandó MotoGP-versenyzőként.

Tolószékben házasodott meg a súlyos sérüléséből lábadozó Rins (kép)

Lecuona ugyanis tavaly óta a Superbike-világbajnokság mezőnyében versenyez. Tavaly 189 ponttal a kilencedik helyen zárt az összetettben a gyári Hondával, legjobb eredménye pedig a hollandiai második futamon szerzett harmadik hely volt. Ami a mostani idényt illeti, a spanyol versenyző öt forduló után 64 egységgel rendelkezik, ami a bajnokság tizedik helyére elég.