back to top
2024. május 17. 17:10
KezdőlapMotoGPMár most eldőlt, hogy a következő futamot is ki kell hagynia Álex...

Már most eldőlt, hogy a következő futamot is ki kell hagynia Álex Rinsnek

A Mugellóban súlyos balesetet szenvedő Álex Rins a Brit Nagydíjon sem lehet ott, mivel csak pár nappal korábban állhat először rá a sérült lábára. Az LCR Honda csapatfőnöke szerint a visszatérés ideális esetben az azt követő két hétvége valamelyikén történhet meg.

Álex Rins a mugellói sprintfutamon szenvedett komoly balesetet, amikor Arrabiata 1-ben bukott. Mint kiderült, a spanyol versenyzőnek a síp- és a szárkapocscsontja is eltört, így nyilvánvaló volt, hogy nem vehet részt a másnapi versenyen. Ahogyan a következő két hétvégét is ki kellett hagynia a Sachsenringen és Assenben a nyári szünet előtt.

Rins azonban bízott benne, hogy a két és fél hét múlva esedékes Brit Nagydíjra már visszatérhet. Mindez azonban nem fog megvalósulni, ugyanis a 27 éves pilóta mindössze pár nappal korábban terhelheti először a sérült lábát, így a motorozás akkor még szóba sem kerülhet. A rossz hírt Lucio Cecchinello, az LCR tulajdonosa és egyben csapatfőnöke jelentette be.

„Álex Rins nem fog versenyezni Silverstone-ban. A felépülése nagyon jól halad, de nem tudom, mikor lesz képes újra versenyezni, és amikor tér vissza – nyilatkozta a SPEEDWEEK.com-nak, és hozzátette, a visszatérés időpontjáról legkorábban augusztus első hetében születik döntés. – Álex akkor terhelheti meg újra először a törött lábát. Ezután teheti majd meg újra az első lépéseket először a baleset óta. Ha jól érzi magát, akkor augusztus 20-án Spielbergben vagy Szeptember 3-án Barcelonában térhet vissza. Ezt még nem tudjuk.”

Így néz ki most Álex Rins lába a sípcsonttörés után (videó)

Rinst még június 10-én, a baleset estéjén megműtötték Firenzében, és az operáció során egy külső rögzítőt helyeztek el a lábában. Utána Madridba szállították, és 22-én újabb beavatkozást végeztek el rajta. Ennek célja az volt, hogy a rögzítőt eltávolítsák, és helyette lemezekkel és csavarokkal stabilizálják a csontot. Öt nappal ezután elhagyhatta a kórházat, és otthon folytatta a rehabilitációt.