back to top
2024. május 10. 20:09
KezdőlapMotoGPÍgy néz ki most Álex Rins lába a sípcsonttörés után (videó)

Így néz ki most Álex Rins lába a sípcsonttörés után (videó)

Álex Rins közzétett egy videót a közösségi médiában, hogy megmutassa, hol tart a rehabilitációja a mugellói sérülése után. Az LCR Honda versenyzője már a nyári szünetet követő első futamon szeretne ott lenni.

Bár megnyerte az austini futamot, Álex Rins éve messze nem alakul ideálisan az LCR-nél. Azt a hétvégét leszámítva ő sem tudott csodát tenni a Hondával, ráadásul többször is panaszkodott arra, hogy a japánok nem bíznak benne kellőképpen, amikor az új fejlesztések kipróbálásáról van szó. Mindez azonban eltörpül amellett, ami Mugellóban törtét vele.

Álex Rins így dokumentálta kórházban töltött napjait, végre hazatérhet (képek)

Az Olasz Nagydíj sprintfutamán ugyanis súlyos balesetet szenvedett, aminek következtében a síp- és a szárkapocscsontja is eltört. Az egyértelmű volt, hogy a másnapi versenyen nem vehet részt, ahogyan az is, hogy az egy, illetve két héttel későbbi sachsenringi és asseni fordulót is kénytelen lesz kihagyni. Ez idő alatt meg is műtötték.

Utána jött még egy beavatkozás, majd, ahogyan az lenni szokott, Rins megkezdhette a rehabilitációt. Szűk két héttel ezelőtt elhagyhatta a kórházat, ahol nem tétlenkedett, és képek formájában dokumentálta, hogy pontosan min ment keresztül. Követői alighanem örülnek neki, hogy ezt a szokását később is megtartotta.

A 27 éves motoros ennek megfelelően közzétett egy képet arról, hogy orvosi kezelésen vesz részt, ám ennél is érdekesebb a későbbi videója. Ezen ugyanis egészen jól látszik, hogy milyen kezelést kap, és nem utolsósorban az is, hogy pontosan milyen állapotban van a lába. Ami utóbbit illeti, azt még egy laikus is meg tudja állapítani, hogy még egyáltalán nem egészséges.

Rins célja, hogy a nyári szünet után rögtön versenyezzen, vagyis a Brit Nagydíj augusztus 4-e és 6-a között esedékes hétvégéjén szeretne visszatérni a mezőnybe. Hogy ez sikerül-e, az majd kiderül, mindenesetre addig is családi körben igyekszik feltöltődni. Ez utóbbiról egy újabb videója alapján lehetett megbizonyosodni, amelyen fia, Lucas és kutyája látható a társaságában.

Rins lenne az első számú jelölt Morbidelli helyére a Yamahánál?

Nyolc forduló után Rins 47 ponttal rendelkezik, ami csak a tabella tizenharmadik helyére elég, de így is ő áll a legelőkelőbb pozícióban a Honda versenyzői közül. A spanyol pilóta azonban nem elégedett, és az elmúlt időszakban felmerült, hogy akár már egy év után is elhagyhatja jelenlegi csapatát, és a Yamahához igazolhat Franco Morbidelli helyére.