back to top
2024. május 09. 18:28
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró elmondta, miért látja esélyesnek Martínt Bagnaia ellen

Aleix Espargaró elmondta, miért látja esélyesnek Martínt Bagnaia ellen

Aleix Espargaró támogatja barátját és honfitársát, Jorge Martínt abban, hogy nyomást helyezzen a regnáló bajnokra, Francesco Bagnaiára, attól függően, hogy „a Ducati hogyan kezeli ezt”.

A Pramac versenyzője, Jorge Martín Pecco Bagnaia legkomolyabb riválisaként vág neki a nyári szünetnek. A spanyol a német hétvégén diadalmaskodott, ez volt első győzelme a 2021-es újonc éve óta a MotoGP-ben, míg két másik vasárnapi dobogós helyezés, valamint egy pár sprintgyőzelem után 35 pontra zárkózott fel olasz versenytársára a tabellán.

„Számomra Martínban több a sebesség, több a potenciál, de pillanatnyilag Pecco a jobb versenyző, mert a rajtszáma azt mondja, hogy ő a bajnokság első számú versenyzője” ─ mondta az Aprilia versenyzője, Aleix Espargaró.

Csodálatos ajándékot kapott Aleix Espargaró egykori csapatától (videó)

„Ami a sebességet illeti, Jorge gyorsabb. Neki először meg kellett találnia a stabilitást. Megtalálta, és innentől kezdve biztosan javítani fog a helyezésein is. Ő egy nagyon tehetséges versenyző, nagyon gyors, és harcolhat a bajnoki címért is.”

Ugyan szatellitcsapat versenyzője még nem nyert világbajnoki címet, ezt Espargaró is tudja, de ezúttal nem zárja ki annak lehetőségét, hogy honfitársa lehet az első, aki megtöri ezt a sorozatot.

„Ugyanolyan motorja van, mint Peccónak, bár a csapat nem ugyanaz. Meg kell néznünk, hogyan kezelné a Ducati azt a helyzetet, ha nem gyári pilóta lenne a legesélyesebb a bajnoki címre.”