back to top
2024. május 19. 12:21
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez: Az ütközések néha frusztrálók, de mentálisan erősebbé tesznek

Álex Márquez: Az ütközések néha frusztrálók, de mentálisan erősebbé tesznek

Álex Márquez elismerte, hogy szeretné, ha a jövőben is a Ducati színeiben versenyezne, miután újra felfedezte legjobb formáját a Hondától való váltás után.

Helyes döntésnek bizonyult, hogy Álex Márquez a tavalyi szezon végén elhagyta az LCR Hondát a Gresinihez. A Desmosedici GP22-es gépével mindössze második kvalifikációján elért pole pozíciót gyorsan követte az első dobogós helyezése. A spanyol a szezon előtti teszteken azonnal megtalálta a közös hangot a Ducatival, de közel sem számított ilyen jó teljesítményre.

A MotoGP.com-nak Márquez így nyilatkozott: „A valenciai teszten nem erre számítottam. Az első futamtól kezdve elég gyors voltam, és elég magabiztosan éreztem magam a motoron. A kételyek teljesen eltűntek, és amit a motoron csinálsz, az a köridőkön is látszik. Mindenhol megtalálom a határt. Elégedett vagyok a sebességünkkel és a teljesítményünkkel a szezon ezen szakaszában. Jobb, mint amire számítottam.”

Álex Márquez: Nem fogom arra biztatni a bátyámat, hogy szerződést szegjen

„A tabellán elfoglalt helyezéssel nem vagyok elégedett, mert eléggé hátul vagyunk. Ha magadtól buksz, akkor lehet elemezni, de ha olyan problémád van, mint Austinban, Le Mans-ban és Mugellóban, hogy összeütközöl a többiekkel, akkor azt nem tudod kontrollálni. Néha frusztráló, de mentálisan erősebbé tesz.”

Márqueznek a bajnokságban a 10. helynél előrébb kellene lenni, ezért a szezon második felében az állandóság a fő célkitűzése.

„A cél az volt, hogy néhány dobogós helyezést és pole pozíciót szerezzünk, ami már sikerült is. Szóval mindig újabb célokat kell hozzátenni a szezon során. Az biztos, hogy szilárd alapokra akarjuk helyezni a projektünket, hogy több dobogós helyezést érjünk el, és hogy rendszeresebben legyünk ott az élmezőnyben. Ha megfelelően csináljuk, akkor több lehetőségünk vagy lehetőségünk lesz arra, hogy megnyerjem az első futamomat a MotoGP-ben. Nagyon boldog vagyok ott, ahol most vagyok, és szeretném folytatni ebben a csapatban és a Ducatival jövőre is.”