back to top
2024. május 02. 10:49
KezdőlapMotoGPStoner elárulta, melyik jelenlegi versenyzőben lát egy különleges adottságot

Stoner elárulta, melyik jelenlegi versenyzőben lát egy különleges adottságot

Casey Stoner szerint a mostani MotoGP-mezőnyben van egy versenyző, aki előnybe kerülne, ha betiltanák a kipörgésgátlót. A kétszeres világbajnok Francesco Bagnaiát is méltatta.

Casey Stoner volt az előző hétvége egyik főszereplője, hiszen ott volt a Goodwoodi Sebességfesztiválon, és felült a 2008-as, 1-es rajtszámmal ellátott Ducatijára. Az ausztrál exversenyző a MotoGP jelenlegi helyzetéről is beszélt, és kifejtette, egyáltalán nincs elragadtatva attól az irányvonaltól, amerre a királykategória halad.

Stoner kifakadt: A MotoGP jelenleg kiábrándító, az összes sz*rságnak mennie kell

A Honda és a Ducati egykori pilótája azért nemcsak kritizált, hanem dicsért is. Például kijelentette, hogy a mezőnyben van egy pilóta, akiben lát egy különleges adottságot, és ha a MotoGP visszatérne a szerinte helyes irányba, akkor ez a motoros előnybe kerülne a többiekkel szemben. Ez a versenyző pedig nem más, mint Marco Bezzecchi.

„Amint megláttam, hogyan motorozik, megtetszett – nyilatkozta a SPEEDWEEK.com-nak. – Az én szememben van benne valami, ami a többi versenyzőből hiányzik. Ha elhagynánk a kipörgésgátlót, ő lenne azon kevesek egyike, akik még mindig elöl tudnának motorozni. Marco olyan vezetési stílussal rendelkezik, amely lehetővé teszi számára, hogy a maga egyedi módján használja ki a tapadást. A jelenlegi élmenők közül néhányan valószínűleg továbbra is elöl maradnának, de úgy gondolom, hogy Marcónak lenne egy kis előnye, ha betiltanák a kipörgésgátlót, és azt mondanák a versenyzőknek, hogy találjanak akkora tapadást, amekkorát csak lehetséges.”

Nyilvánvaló, hogy nem maradhatott el a kérdés Francesco Bagnaiával kapcsolatban sem, hiszen Stoner óta ő lett tavaly a Ducati első világbajnoka, sőt, Phil Read és az 1974-es idény óta a második, aki nem japán gyártó motorján ülve ért fel a csúcsra. A 37 éves exmotoros úgy véli, az olasz pilóta rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban.

„Annak kell lennie, hiszen ő a címvédő és a világbajnoki éllovas is – válaszolta arra a kérdésre, hogy Bagnaia jelenti-e a mércét a többiek számára. – Fantasztikus munkát végez, és nem csak tavaly óta. Pecco már korábban is mindig nagyon versenyképes volt. Azonban úgy vélem, bizonyos értelemben kicsit le kellett nyugodnia, és így is lett. Sokat tanult az elmúlt két évben, és dolgozott a gyengeségein.”

Mégsem a Honda és a Yamaha a hibás? – Stoner a szabályokat okolja a japánok szenvedéséért

A gyári Ducati versenyzője nyolc forduló után négy futamgyőzelemmel, illetve 194 ponttal áll a tabella élén. Bezzecchi két alkalommal tudott nyerni, és 36 egységgel gyűjtött kevesebbet honfitársánál. Közöttük azonban ott van Jorge Martín, aki egyetlen ponttal előzi meg a VR46 versenyzőjét a második pozícióban. A felek két és fél hét múlva, a Brit Nagydíj hétvégéjén csaphatnak össze legközelebb.