back to top
péntek, május 17, 2024
KezdőlapMotoGPPol Espargaró nem akar többé a súlyos sérüléséről beszélni, és biztos a...

Pol Espargaró nem akar többé a súlyos sérüléséről beszélni, és biztos a jövőjében

- Hirdetés -

Pol Espargaró biztos benne, hogy Pedro Acosta nem az ő helyére fog érkezni, és kitölti a 2024-ig szóló szerződését a GasGasnál. A súlyos sérüléséből felgyógyult versenyző minden szempontból vissza akar térni a normalitáshoz.

Az már biztos, hogy a Moto2-ben szereplő Pedro Acosta jövőre bemutatkozik a MotoGP-ben, már csak az a kérdés, hogy a KTM-en belül melyik csapatnál és kinek a helyére. Brad Bindernek, Jack Millernek és Pol Espargarónak jövő év végén jár le a szerződése, Augusto Fernándeznek viszont idén. Papíron tehát az ő ülése van a legnagyobb veszélyben, de nem biztos, hogy a helyzet ilyen egyszerű.

Csapattársa ugyanis súlyos balesetet szenvedett a Portugál Nagydíj második edzésén, és borda-, hát-, csigolya- és állkapocssérülésből kellett felépülnie. Többen is úgy vélik, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a spanyol versenyző vissza tud térni korábbi formájához, így Acosta akár az ő helyén is debütálhat. Espargaró azonban biztos benne, hogy ez nem így fog történni.

Három és fél hónap után így száguldott Pol Espargaró egy Yamahán (videó)

- Advertisement -

„Hallottam a Pedro Acostával kapcsolatos pletykákat – idézi a DAZN. – Az elsődleges szándékom az volt, hogy felépüljek és visszatérjek a normális életemhez. Nemcsak a motorozáshoz, hanem ahhoz is, hogy a lányaimat elvigyem az óvodába. Kétéves szerződésem van, és 2024 végén meglátom, mit fogok csinálni. Ki fogom tölteni, a márka mindig is támogatott, és megadta nekem a bizalmat. Szükségük van rám a motoron, megérdemeltem ezt a helyet.”

Espargaró a múlt héten ült először motorra azóta, hogy a portimãói tréningen elesett. A 32 éves pilóta a barcelonai pályán, a Yamaha Superbike-motorján tett meg jó néhány kört, hiszen a KTM ebben a géposztályban nem rendelkezik motorral. A nyolcszoros MotoGP-dobogós hálás azért, hogy összejöhetett ez a lehetőség.

„A minap a katalóniai pályán edzettem – jelentette ki. – Helyet csináltak nekem, hogy tréningezhessek, és nagyon köszönöm nekik, mert most mindenkitől szükség van az erőfeszítésre. Lehetőséget adtak, hogy délelőtt edzhessek. Nehéz volt a nagy hőségben, de negyven-ötven kört meg tudtam tenni. Van némi kényelmetlenség, de semmi olyasmi, ami megakadályozna a motorozásban.”

A GasGas pilótája aztán a közönség előtt is motorozott, hiszen csütörtökön és pénteken ott volt a Goodwoodi Sebességfesztiválon. Természetesen ott is szóba került a sérülése, ám Espargaró már tovább akar lépni erről a témáról, és minden szempontból vissza akar térni oda, ahonnan a márciusi 24-i bukása kisiklatta.

Nem csak az autóké a világ – így ünnepelt a MotoGP Goodwoodban (videók)

„Nagyszerű újra találkozni a szurkolókkal az otthon töltött hónapok után, a portimãói sérülésből felépülve, de szeretnék visszatérni a normalitáshoz – magyarázta. – Nem akarok több időt tölteni azzal, hogy a sérülésemről beszélek. Megértem, hogy az emberek tudni akarják, mikor térek vissza, de tényleg vissza akarok térni, vissza akarok térni a normál kerékvágásba, elkezdeni dolgozni a csapattal, visszanyerni a sebességemet és újra harcolni ezekkel a srácokkal. Nagyon remélem [hogy sikerülni fog].”