back to top
2024. május 03. 09:33
KezdőlapSuperbikeAegerter az egyik legesélyesebb Razgatlıoğlu helyére, de pénteken villámgyors kihívója akadt

Aegerter az egyik legesélyesebb Razgatlıoğlu helyére, de pénteken villámgyors kihívója akadt

Dominique Aegerter ebben a szezonban debütált a Superbike-világbajnokságban, és erős tempót mutatott, hogy a futamokon az első hatba kerüljön.

Dominique Aegerter egyike annak a több újoncnak, akik 2023-ban debütálnak a MOTUL FIM Superbike-világbajnokságban, és a kétszeres Supersport-bajnok már a szezon első felében hihetetlen eredményeket produkált. Alig maradt le a debütáló pole-ról Phillip Islanden, és két alkalommal is az első ötben szerepelt a futamokon, bár az utóbbi fordulókon nehezebben jutott be az első tízbe. Imolában Aegerter interjút adott, amelyben szó esett a jövőjéről, arról, hogy Remy Gardner csapattársa és az eddigi szezonról.

A sokkoló híreket követően, miszerint Toprak Razgatlıoğlu 2023 végén elhagyja a Yamahát, nagy volt a felhajtás, hogy kiderüljön, ki igazol a török pilóta helyére. Andrea Dosoli, a Yamaha Motor Europe versenyigazgatója elmondta, hogy szeretnének belsős versenyzőt előléptetni, így potenciálisan Aegerter, vagy bármely más, a Yamahával szerződésben álló versenyző a rajtrácson lehetőséget kaphat, hogy 2024-re a Pata Yamahához csatlakozzon. A japán gyártó még nem jelentette be Razgatlıoğlu utódját, bár megerősítette Andrea Locatelli jövőjét a csapatnál 2024-re és 2025-re.

Aegerter
Fotó: World Superbike Média

Aegerter a jövőjéről és a gyári ülés lehetőségéről beszélve kifejtette: „Nagyon boldog vagyok, hogy a GRT Yamaha csapatnál versenyezhetek. Nagyon fontosnak tartom, hogy jól érezzem magam itt. A Yamaha nagyon jó munkát végez, igyekeznek a lehető legtöbbet segíteni nekem. Toprak és Andrea adatait is láthatjuk; ez nagyon hasznos. Mindent megosztanak velünk, szóval jó, hogy én is a Yamaha versenyzői közé tartozom. A jövőm még egy kicsit bizonytalan. Úgy gondolom, jól teljesítettem, hogy van esélyem ebben a bajnokságban folytatni. Megpróbálok a Yamahánál maradni, mert úgy gondolom, hogy valami nagyszerűt érhetünk el. Van egy hely a gyártó gyári csapatánál, de szerintem sok versenyző van, aki Toprak helyére pályázik. Nagyon jó lenne felülni arra a motorra, de nem tudom, hogy hogyan döntenek majd. Én csak a saját motorozásomra és a saját céljaimra koncentrálok jelenleg.”

Aegerter így értékelte a szezon első felét: „A 2023-as szezonom jól kezdődött. Volt néhány nagyon jó versenyünk, néhány top ötös helyezés. Voltak olyan futamok is, amelyeken egy kicsit küszködtünk, hogy ott legyünk, ahol szeretnénk. Kétszer is kiestem a Superpole-futamon, szóval ez volt a legrosszabb pillanat számomra, de úgy gondolom, összességében nagyon jól teljesítünk. A céljaim a szezon végére… Minden versenyen igyekszem javulni. Szeretnék a dobogóra állni. Ez egy nagy cél. Azt hiszem, volt néhány olyan futam, ahol nem voltunk olyan messze ettől. Megpróbálok a legjobb független versenyző lenni, és talán néhányszor a legjobb Yamaha-versenyző is.”

A pénteki első szabadedzésen azonban új kihívója akadt a svájci pilótának. A villámgyors „versenyző” a pályabírói posztról érkezett, és egészen Aegerter hátsó kerekéig jutott, de a Yamaha versenyzőjének negyedik helyét végül nem veszélyeztette.

Most
Fotó: World Superbike Média
Nyúl
Fotó: World Superbike Média