back to top
2024. május 11. 10:14
KezdőlapSuperbikeRea hosszú idő után újra nyert, Razgatlıoğlu sokat hozott Bautistán a felszáradó...

Rea hosszú idő után újra nyert, Razgatlıoğlu sokat hozott Bautistán a felszáradó pályán

Talán a szezon eddigi legizgalmasabb futamának lehettünk tanúi Mostban. Jonathan Rea óriási előnnyel iskolázta le a mezőnyt, Toprak Razgatlıoğlu hősies felzárkózást produkált, míg a világbajnok, Álvaro Bautistának be kellett érnie a 12. hellyel.

Vizes körülmények között vágott neki a Superbike-világbajnokság mezőnye a szombati első főfutam rajtjának Mostban. A gumiválasztás teljesen megoszlott a versenyzők között. Volt, aki intermediate gumikkal kezdte a futamot, és volt, aki esőabroncsokkal.

Axel Bassani rakétaként kapta el a rajtot, azonnal az élre is állt, és sikerült némi előnyt kiépítenie az üldözőkkel szemben. Razgatlıoğlu a nagyszerű időmérős teljesítmény ellenére mindössze a 12. helyen haladt.

Bassani mögött Gardner, majd Bautista érkezett, aki szintén nagyszerű rajtot vett, de az olasz előnye már négy másodpercre duzzadt az élen. Bautista nem sokáig élvezhette a harmadik helyét, mivel érkezett Rea, aki mind őt, mind Gardnert maga mögé utasította.

Xavi Vierge eközben bejött a bokszba, és húzott egy merészet, slick gumikat helyeztek fel a motorjára. Hozzá hasonlóan a többi versenyző, aki esős abroncsokkal vágott neki a futamnak, folyamatosan érkezett a bokszba kerékcserére. Így tett Bautista is, aki szintén slick gumikat kapott. Az első helyen haladó Bassani is kijött cserélni, ennek eredményeképp Rea vette át a vezetést.

Az intermediate gumit választó versenyzők köridejei folyamatosan javultak, de Bautista rohamtempóban kezdte meg a felzárkózást. Razgatlıoğlu eközben feljött a harmadik helyre, Petrucci pedig fél másodpercre sem haladt előtte, így elkezdhette becserkészni az olaszt. Gyorsan át is hámozta magát versenytársán, mivel Petrucci elkövetett egy kisebb hibát, viszont Rea előnye az élen immáron 12 másodperc volt.

Razgatlıoğlu elkezdte csökkenteni a hátrányát Rea-vel szemben a futam feléhez érkezve, két kör alatt közel 3 másodpercet dolgozott le.

6 körrel a vége előtt Razgatlıoğlu felzárkózása már nem volt olyan mértékű, mint korábban. Bautista mindeközben feljött a 12. helyre, de az élen haladó Rea-re senki nem tudott nyomást helyezni a futam utolsó köreiben, így tavaly május óta ismét győzelmet ünnepelhetett a Kawasaki versenyzője.

A futam végeredménye: hamarosan