back to top
2024. május 03. 16:46
KezdőlapSuperbikeRea a pénteki tapasztalatok alapján nem számított ekkora sikerre a hétvégén Mostban

Rea a pénteki tapasztalatok alapján nem számított ekkora sikerre a hétvégén Mostban

Egyedül Jonathan Rea állhatott dobogóra mindhárom Superbike-futamon Mostban, és a világbajnokság harmadik helyén állva kezdhette meg a nyári szünetet, bár a Kawasaki versenyzője pénteken elveszettnek tűnt.

Jonathan Rea szép emlékeket őriz a 2023-as Superbike-világbajnokság cseh találkozójáról. Ugyanis a szombati első futamon a rekordbajnok véget vetett 23 futam óta tartó nyeretlenségi sorozatának.

„Ahhoz képest, hogy hol tartottunk pénteken, amikor nem éreztem jól magam a motoron, és sehol sem voltam, jól teljesítettünk, és nem hagytuk, hogy lehúzzon minket az, amikor Toprak pénteken remekelt. A futamok elég jól mentek, először az intermediate gumival az első futamon, majd a Superpole-on is, amikor még magam is meglepődtem, milyen jól teljesítek, és képes voltam harcolni Toprakkal. Ez reményt adott arra, hogy a főfutamon is tudom majd vele tartani a lépést.”

Rea hosszú idő után újra nyert, Razgatlıoğlu sokat hozott Bautistán a felszáradó pályán

Rea a második főfutamban a második helyen érkezett az utolsó körre, és minden erejével védekezett Danilo Petruccival szemben. Az utolsó kanyarban viszont összeértek, és a Ducati versenyzője a harmadik helyre szorította vissza a 119-szeres Superbike-győztest.

„Azt hittem, hogy megelőztem Danilót, de éreztem,hogy összeértünk. Ha beleállok, szerintem összeütköztünk volna. Ő kívül volt, így nagyobb kockázatot vállalt, mint én. Nagyon elégedett voltam a hétvégén nyújtott teljesítményemmel, így nem kellett semmi hülyeséget csinálnom az utolsó kanyarban. Nem tudtam tartani a lépést Toprakkal és Álvaróval, és a futam végére nagyon elfogytak a gumijaim. Toprak bukása furcsán nézett ki, remélhetőleg jól van.”

Figyelemre méltó, hogy idén először csökkent Rea lemaradása a világbajnokságot vezető kettőssel szemben: „Ha összeadjuk a három futam pontjait, mi szereztük a legtöbbet. Erős hétvége volt ez számunkra” ─ jegyezte meg a hatszoros világbajnok.