back to top
2024. július 07. 12:13
KezdőlapMotoGPA Repsol Honda mindkét versenyzője ott lesz Silverstone-ban, ugyanazokkal a célokkal

A Repsol Honda mindkét versenyzője ott lesz Silverstone-ban, ugyanazokkal a célokkal

A Repsol Honda az öthetes nyári szünet után mindkét állandó versenyzőjével visszatér: Marc Márquez és Joan Mir azt mondják, készen érzik magukat a silverstone-i visszatérésre az RC213V-vel.

A Sachsenringen történt sorozatos bukások és számos kiesés után a főfutamokon, Marc Márqueznek nagy szüksége volt a szünetre, hogy felépüljön a sérülésekből (bokaficam, törés a bal hüvelykujján és törött borda) és a mentális nehézségeiből egyaránt.

„Fontos volt számunkra a nyári szünet, lehetőséget kaptunk az újrakezdésre és a regenerálódásra a nehéz szezonkezdet után” ─ fogalmazott most a Repsol Honda sztárja, aki a silverstone-i GP előtt azonnal biztosította azt is: „Fizikai és mentális szempontból is felfrissülve és munkára készen térek vissza a pályára. Alig várom, hogy újra lássak mindenkit a Repsol Honda csapatban.”

„Silverstone egy olyan pálya, ahol a múltban sok jó csatát vívtam. A legfontosabb, hogy újra motorra üljek, folytassam a munkát, és próbáljak javítani az év első feléhez képest.”

Önzőnek nevezte Marc Márquezt Rossiék csapatigazgatója

Csapattársa, Joan Mir, aki a júniusi összes futamot kihagyta a Mugellóban elszenvedett kézsérülése miatt, szintén újra fittnek jelenti magát Silverstone-ra.

„Kicsit hosszabb szünetet tartottam, mint mindenki más, de mostanra teljesen felépültem a sérülésemből. Visszatértem az edzésekhez néhány hete, melyeket különböző motorokon végzek. Fizikailag jól érzem magam” ─ hangsúlyozta a 25 éves mallorcai, aki egyébként júliusban édesapa lett.

„A hétvégén az a célom, hogy minden edzésből kihozzam a maximumot, és hogy ennyi hét után újra a MotoGP-re és a versenyzésre hangolódjak. Nagyszerű lesz mindenkit újra látni, és visszatérni a Honda RC213V-re.”