back to top
2024. május 22. 01:49
KezdőlapMotoGPÖnzőnek nevezte Marc Márquezt Rossiék csapatigazgatója

Önzőnek nevezte Marc Márquezt Rossiék csapatigazgatója

Alessio „Uccio” Salucci kijelentette, az alapján, amit látott, a Honda a sötétben tapogatózik. A VR46 csapatigazgatója ennek kapcsán önzőnek nevezte Marc Márquezt.

A nyári szünet előtt borzasztó szezont futott a Honda, és ha a sprintfutamok eredményeit kivesszük, nyolc forduló után rosszabbul állnak, mint az előző három év bármelyikében az idény ugyanezen szakaszában. Ráadásul egyelőre az sem látszik, hogy rövid távon hogyan fognak kilábalni a válságból, és mikor térnek vissza legalább az élmezőnybe.

A japán gyártó küszködéséről természetesen a kívülállóknak, illetve más csapatok képviselőinek is megvan a véleményük. Így van ezzel Alessio „Uccio’ Salucci is, aki jelenleg a VR46 csapatigazgatójaként tevékenykedik. Az olasz szakember időről időre a saját szemével is megnézi, mi folyik a Hondánál, és amit lát, az nem túl szívderítő.

Marc Márquez utálása nélkül is lehet csodálni Rossit, véli a nála versenyző Bezzecchi

„Minden teszt alkalmával elhaladok a garázs előtt, megnézem, és látok négy vagy öt vázat, [valamint] négy vagy öt lengőkart a földön – nyilatkozta az olasz Sky-nak. – Olyan benyomást keltenek, mintha a sötétben tapogatóznának. Az ilyen helyzetek nehezek. Véleményem szerint követték [Marc] Márquez javaslatait, helyesen. Most viszont Marc bajban van, és ha már nem is motorozik, a többiek el fognak gondolkodni.”

Márquez az utóbbi két futamot kihagyta sérülés miatt, korábban pedig zsinórban három teljes hétvégéről hiányzott a szezon során. Az elmúlt években az volt a közvélekedés, hogy a Honda motorját csak Márquez tudja jól vezetni, hiszen a versenygépet az ő egyedi stílusára fejlesztették. Salucci ennek kapcsán megjegyezte, hogy szerinte a spanyol versenyző szándékosan keresztbe tesz márkatársainak.

„Úgy vélem, Márquez abban az értelemben is nagyon önző volt, hogy amikor felismerte, hogy valami segíthet a Honda többi versenyzőjének, elutasította – fogalmazott élesen az olasz szakember, aki hozzátette, szerinte a Honda hamarosan újra ott lesz a mezőny elején. – Ez az én véleményem, ennyi. Aztán nem tudom, de hamarosan visszatérnek.”

Salucci jelenleg is Valentino Rossi csapatánál dolgozik, és a kilencszeres világbajnok versenyzői pályafutása során is őt segítette. Többek között akkor is ott volt, amikor az olasz pilóta rivalizálása Márquezzel már-már háborúskodásba torkollott, így pozíciójánál fogva aligha van jó véleménnyel a 30 éves motorosról.