back to top
2024. május 18. 22:55
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez szerint, ha nincs elég hely az előzéshez, rá kell venni...

Álex Márquez szerint, ha nincs elég hely az előzéshez, rá kell venni az ellenfelet, hogy biztosítsa azt

A Gresini Ducati versenyzője, Álex Márquez biztos abban, hogy az esetleges koccanások elkerülhetetlenek ebben a sportban. A spanyol a SPEEDWEEK.com-nak nyilatkozott a MotoGP-ben egyre hevesebbé váló párharcokról.

Az éles csaták, amelyeket a MotoGP sztárjai vívnak a pályákon, sok vitát váltanak ki, és a vélemények széles skálán mozognak. Sito Pons például így vélekedik: „Nevetséges azt állítani, hogy a motorversenyzés kontaktsport. Ha meg akarsz előzni valakit, akkor elég gyorsnak kell lenned, és úgy kell elé kerülnöd, hogy ne érj hozzá az ellenfeledhez. Ha kontaktsportot akarsz, akkor bokszolj.”

Nevetségesnek tartja Álex Márquez álláspontját az ütközésekről a Moto2-es csapatfőnök

Álex Márquez ezt másképp látja. Arra a kérdésre, hogy a MotoGP sztárjai kontaktsportot űznek-e, a Gresini Ducati versenyzője a SPEEDWEEK.com-nak elmondta: „A párharcokban teret kell adni magadnak. Néha ez a hely már megvan, máskor viszont nincs, és akkor úgy tudod megszerezni a szükséges helyet, ha nyomást gyakorolsz az előtted lévő versenyzőre, és megvillantod a motor első kerekét.”

„Versenyzőként arra kell figyelned, hogy előzéskor megkapd a szükséges helyet, ha az nincs ott. Sok esetben nincs meg az előzési manőverhez szükséges hely. Tehát rá kell venned az ellenfeleket, hogy helyet adjanak neked. Az érintkezés elkerülhetetlen ebben a sportban, ezt meg kell érteniük az embereknek.”

Természetesen nem arról van szó, hogy keressük a koccanási lehetőséget, ismeri el Álex Márquez. „Nem összeérni akarsz a másikkal, hanem helyet keresel, hogy előzési manővert hajthass végre. Természetesen soha nem okozol szándékosan kontaktust egy másik versenyzővel. Az érintkezés a helyzetből adódik. Sok lehetőséged van a ívválasztásnál, és néha keresztezik egymást az utak, és elkerülhetetlen az ütközés.”