back to top
2024. május 18. 13:02
KezdőlapMotoGPBagnaia: Ott folytatjuk Silverstone-ban, ahol abbahagytuk

Bagnaia: Ott folytatjuk Silverstone-ban, ahol abbahagytuk

A MotoGP világbajnoki tabelláját vezető Francesco Bagnaia alig várja, hogy visszatérjen a pályára Nagy-Britanniában. A Ducati gyári versenyzője jó emlékekkel tér vissza Silverstone-ba.

Öt hetes nyári szünetről tér vissza a MotoGP mezőnye, de a világbajnokságot vezető Francesco Bagnaia nem hagyta ki a lehetőséget, hogy ez idő alatt is pályára guruljon . A többi Ducati-pilótával együtt többször edzett Misanóban a Panigale V4S motorral. Július közepén részt vett a „Goodwood Festival of Speed”-en a MotoGP többi sztárjával, csapattársával, Enea Bastianinivel és a Ducati tesztpilótájával, Michele Pirróval. Most készen áll arra, hogy nekivágjon a szezon második felének.

„A nyári szünet jó volt, tudtam pihenni és az edzésprogramomnak szentelni magam. A Ducati Panigale V4S-en pedig többször is jól éreztem magam a pályán, de most itt az ideje, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk.”

Bagnaia ennek a csapatnak köszönheti, hogy korábban nem akasztotta szögre a bukósisakját

A bajnok öröme annál is nagyobb, mert a silverstone-i pálya egy olyan helyszín, amelyhez különösen jó emlékek fűzik: „Tavaly ott szereztem pályafutásom egyik legnagyobb győzelmét, ráadásul egy nem éppen jól induló hétvégén. Idén szeretnék jól kezdeni, és megpróbálok minél több fontos pontot szerezni a világbajnokság szempontjából.”

Csapattársa, Enea Bastianini így nyilatkozott a hétvégét megelőzően: „Boldog vagyok, hogy végre újra a pályán lehetek. Pihentem, de keményen dolgoztam is, hogy a lehető legfelkészültebben térjek vissza a szezon második részére. Silverstone az egyik kedvenc pályám, ezért szeretnék egy jó eredményt elérni, és lehetőség szerint a dobogóért harcolni. Nem lesz könnyű, és az angol időjárás kiszámíthatatlan, mint mindig, de igyekezni fogunk.”