back to top
2024. május 04. 17:51
KezdőlapMotoGPBezzecchinek nincsenek illúziói a Brit Nagydíj előtt, pontosan tudja, milyen nehéz dolga...

Bezzecchinek nincsenek illúziói a Brit Nagydíj előtt, pontosan tudja, milyen nehéz dolga lesz

Marco Bezzecchi kétségtelenül az egyik legerősebb MotoGP-pilóta a jelenlegi szezonban, hiszen világbajnoki harmadik, de tudja, hogy Silverstone pont annyira izgalmas, mint amilyen bonyolult.

A pole pozícióval, első sprintgyőzelmével és az asseni főfutam második helyével Marco Bezzecchi tiszta lelkiismerettel, és mindössze egy ponttal lemaradva a világbajnoki második Jorge Martín mögött vágott neki az öthetes nyári szünetnek, amelyet a 24 éves motoros teljes egészében otthon töltött.

„Olyan hangulattal mentem el a nyári szünetre, amilyenre vágytam. A hollandiai hétvége gyakorlatilag tökéletes volt, utána pedig élveztem az otthon töltött időt. Hiányzott a motorom, annak ellenére, hogy sokat edzettünk a VR46 Riders Academy srácaival, de egy nagydíj már más dolog.”

Marc Márquez utálása nélkül is lehet csodálni Rossit, véli a nála versenyző Bezzecchi

„Silverstone nem egy könnyen értelmezhető pálya, nagyon hosszú, nyújtott kanyarokkal, ahol nem lesz magától értetődő, hogy a legjobbak között legyünk.”

A Northampton melletti 5900 km hosszú hagyományos egyébként a jelenlegi MotoGP-naptárban a leghosszabb a maga tíz jobb és nyolc bal kanyarjával, és egyben az egyik leggyorsabb is.

Bezzecchi tavaly MotoGP-újoncként a 10. helyen végzett a Brit Nagydíjon. A közelgő silverstone-i GP-hétvége megközelítéséről így nyilatkozott: „Már pénteken jól kell kezdenünk. Elvégre ez az első alkalom, hogy kipróbáljuk a nemrégiben átszervezett formátumot, aminek alkalmasnak kell lennie arra, hogy magabiztosak legyünk a pályán.”