back to top
2024. július 27. 01:58
KezdőlapMotoGPA délelőtti éllovas óriásit bukott, Aleix Espargaró viszont megmutatta, milyen fából faragták

A délelőtti éllovas óriásit bukott, Aleix Espargaró viszont megmutatta, milyen fából faragták

Eddig tartott a VR46 pilótáinak tündöklése Silverstone-ban. Mindenki meglepetésére Aleix Espargaró egy óriási idővel utasította maga mögé a mezőny többi tagját délután.

Fabio Quartararo óriási mentésével indult a MotoGP mezőnyének délutáni edzése Silverstone-ben. A borús idő ellenére, eső egyelőre nem állt a versenyzők útjába, de Brad Binder hamar maga mögé utasította a délelőtti éllovast, Marco Bezzecchit, mivel sikerült 2 percen belüli köridőt motoroznia.

Míg Quartararo kereste önmagát a pályán, Pecco Bagnaia néhány kört követően felverekedte magát a harmadik helyre, a visszatérő Marc Márquez mindössze a 14. pozícióban szerénykedett negyed óra elteltével.

Az első komolyabb bukást Maverick Viñales szenvedte el az edzés első harmadában, de a spanyol szerencsére sérülés nélkül megúszta az esetet, és vissza tudott térni a pályára.

Miguel Oliveira állt a legjobban a visszatérő pilóták közül, 20 perc elteltével a negyedik helyen állt a portugál versenyző.

Az edzés feléhez érkezve egyre csak gyülekeztek a felhők az égen, így Marco Bezzecchi úgy döntött, ideje a lovak közé csapni. Az olasz végül az élre állt, majd őt követte Viñales, aki szintén befért Brad Binder elé. Bezzecchi csapattársa, Luca Marini a negyedik szektorban óriásit bukott, de saját lábán tudta elhagyni a kavicságyat. A többiek folyamatos javításának eredményeképp Marc Márquez a 18. helyre szorult vissza.

Az edzés utolsó 20 percéhez érkezve Aleix Espargaró állt élre. Válaszul több versenyző neve mellett is megjelentek a piros szektorok, először ismét Binder, majd Jack Miller vette át a vezetést. Viñales azonban még náluk is jobb idővel érkezett, mely elég volt ahhoz, hogy az élre álljon. A spanyol mögé honfitársai, Álex Márquez és Jorge Martín zárkózott fel. Pecco Bagnaia is nagyszerű körön volt, de belefutott csapattársába, így nem sikerült javítania.

10 perccel a vége előtt ismét Bezzecchi állt a legelőkelőbb pozícióban, mögé a két Aprilia sorolt be, Espargaró, Viñales sorrendben. A VR46 versenyzője azonban nem sokáig élvezhette az első helyet, mivel utolsó kifutása alkalmával bukott a hetes kanyarban. Honfitársa, Pecco Bagnaia vette át a vezetést alig 5 perccel az edzés vége előtt.

Bezzecchi hatalmas hightside-ot úszott meg sérülés nélkül, Bagnaia köre pedig olyannyira jól sikerült, hogy befért 1:59 alá. A világbajnokot azonban az utolsó percekben 5 versenyző is maga mögé utasította. Sorrendben: Aleix Espargaró, Jorge Martín, Brad Binder, Maverick Viñales, valamint Johann Zarco.

Aleix Espargaró köre olyannyira jól sikerült, hogy hat tizedet vert a második helyen záró Jorge Martínra.

Az edzés végeredménye: