2023. december 02. 09:36
KezdőlapMotoGPMarc Márquezről olyan hírek terjednek, melyekről ő maga nem is tud

Marc Márquezről olyan hírek terjednek, melyekről ő maga nem is tud

Jorge Lorenzo és Álex Rins is idő előtt bontott szerződést a Hondával. Marc Márqueznek állítólag többször is ajánlatot tett a KTM. Vajon 2024-ben is a Hondánál fog versenyezni? A spanyol kitért a kérdés elől.

Marc Márquez nem akart egyértelműen nyilatkozni a jövőjéről csütörtökön Silverstone-ban. Csak közölte, hogy a 2024-es szezonra szóló szerződése van a Hondával. A nem túl fényes pénteki edzés után a SPEEDWEEK.com megkérdezte a Repsol Honda sztárját, hogy ez azt is jelenti-e, hogy a következő szezonban is a Hondánál fog versenyezni.

„A szándékom az, hogy igen. A szeptemberi misanói hétvége utáni hétfőn kipróbálom a 2024-es motort. Akkor majd tisztábban látjuk, hogy hol állunk. Az a jó, hogy nagyon jó a kapcsolatunk a Hondával. Mindig igyekszünk a legjobbat kihozni a projektből. A legelső dolog most az, hogy megtaláljuk az alapot, ahogy ma is tettük, és új alkatrészeket próbálunk ki. Talán az új aero csomagot is teszteljük, amit Ausztriában láthattunk Nakagamin. Majd meglátjuk, ha erről döntenek a japánok.”

Erre nem számított Marc Márquez ─ így vélekedik márkatársa átigazolásáról

Stefan Pierer, a KTM, GASGAS és Husqvarna márkákat birtokló Pierer Mobility AG vezérigazgatója azonban júliusban a SPEEDWEEK.com-nak elmondta, hogy Marc Márqueznek az elmúlt hónapokban gyakran felajánlották, hogy a KTM-nél versenyezzen. Márquez elmosolyodott, aztán kitérően azt mondta, hogy nem beszélt Piererrel.

Menedzsere, Jimmy Martínez vajon megtehette? „Ha a menedzserem folytatott beszélgetéseket, arról nem tudok. Nekem nincs ilyen információm” ─ állítja a spanyol klasszis.