back to top
2024. május 05. 20:42
KezdőlapMotoGPErre nem számított Marc Márquez ─ így vélekedik márkatársa átigazolásáról

Erre nem számított Marc Márquez ─ így vélekedik márkatársa átigazolásáról

A Repsol Honda sztárja, Marc Márquez még mindig fájdalmakkal érkezik Silverstone-ba. A hatszoros MotoGP-bajnok Álex Rins bejelentett, a Yamaha táborába való átigazolását is kommentálta.

Marc Márquez úgy ment a nyári szünetre, hogy a főfutamokat tekintve nem szerzett pontot, de 14 esésével már most a bukási lista élén áll. A Német GP előtti bemelegítő futamon elkövetett komoly highside-ja nem maradt következmények nélkül: Egy bokaficam, egy bal hüvelykujjtörés és egy bordatörés vezetett ahhoz, hogy a 30 éves szupersztár kétszer egymás után kihagyta a főfutamot a Sachsenringen és Assenben.

Az öthetes nyári szünet után az első kérdés csütörtökön Silverstone-ban természetesen az volt, hogy hogy van most a nyolcszoros világbajnok?

„Hogy őszinte legyek, egy kicsit jobban, mert a nyári szünet a legjobbkor jött számomra. A bordám és az ujjam újra száz százalékos állapotban van. A bokámban még mindig van egy kis fájdalom.”

„A probléma az, hogy ha kényszertartásban van a bokád, az több fájdalmat okoz a hasizomban és a térdben, de fizioterápiával próbáljuk kontroll alatt tartani ezt.”

Álex Rins egy év után elhagyja a Hondát

A következő nagy beszédtéma ezen a héten Márquez jelenlegi márkatársát, Álex Rinst érinti: az austini győztes az LCR csapattól a Yamaha gyári alakulatához kerül Fabio Quartararo mellé 2024-re. Ez már hivatalos.

A változás nem ért meglepetésként sokakat, Marc Márquez azonban elmondta, hogy nem számított rá: „Kedden volt egy interjúm, és megkérdeztek erről a pletykáról, mert akkor még pletyka volt. Azt mondtam, hogy nem hiszem el, mert Rins nyert egy futamot a Hondával, és azt is mondta, hogy a Honda egy jó motor, amivel futamokat lehet nyerni… Szóval nem számítottam erre a váltásra, de másnapra hivatalossá vált.”

„Örülök neki, ez egy jó váltás, mert egy szatellitcsapatból egy gyári istállóhoz megy, a Yamahához, ami egy jó csapathoz, nagy múlttal. Meglátjuk, mire lesz képes.”