back to top
2024. július 27. 02:42
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró a hibátlan pénteki teljesítménye ellenére sem bízza el magát

Aleix Espargaró a hibátlan pénteki teljesítménye ellenére sem bízza el magát

Amikor Aleix Espargaró, az Aprilia gyári pilótája pénteken a MotoGP kvalifikációján kiemelkedően a legjobb időt futotta, a konkurencia csak ámulni tudott. A spanyol az érzéseiről és a hatalmas előnyről beszélt.

Aleix Espargaró elsöpörte riválisait a péntek délutáni silverstone-i edzésen, és hihetetlen, 0,671 másodperces előnnyel utasította maga mögé riválisait.

„Nagyon boldog vagyok! Általában nagyon nehéz manapság a MotoGP-ben ennyire a konkurencia előtt lenni. Különösen, amikor az ellenfelek három új gumit alkalmaznak egy edzésen. Elég furcsa volt számomra, hogy ennyi gumit használtak” ─ mondta Espargaró.

A délelőtti éllovas óriásit bukott, Aleix Espargaró viszont megmutatta, milyen fából faragták

„Már reggel is jól éreztem magam, de eszembe jutott a tavalyi hiba. Szóval nem akartam túlzásba vinni az első két gumiválasztással. Amikor bejöttem, láttam, hogy még mindig sokkal gyorsabban tudok menni. Aztán a harmadikkal egy kicsit jobban nyomtam, és nagyon jó időt mentem.”

„Az utolsó szektor sikerült a legjobban, de összességében is jó kör volt. Kihasználtuk az első edzést, mert az egy szabadedzés volt, és új aero alkatrészeket próbáltunk ki. Elégedett vagyok. Kipróbálhatsz dolgokat, fejleszthetsz valamit a motoron, és megpróbálhatsz még közelebb kerülni a mezőny éléhez. Használtuk az új burkolatot is, szóval tényleg úgy éreztem, hogy ez a péntek jól fog sikerülni.”

A szombatra előre jelzett esővel kapcsolatban a spanyol így nyilatkozott: „Az időjárást nem tudom befolyásolni. Argentínában pénteken nagyon gyors voltam, aztán a verseny egy rémálom volt. Nyugodtnak kell lennem, mert még esőben is gyors tudok lenni. Szerintem vasárnap száraz körülmények fogadnak majd, és jó tempót tudunk majd diktálni.”