back to top
2024. május 01. 00:36
KezdőlapMoto2Új futamgyőztest ünnepelhet a Moto2-es géposztály, Acosta átvette a vezetést a világbajnoki...

Új futamgyőztest ünnepelhet a Moto2-es géposztály, Acosta átvette a vezetést a világbajnoki tabellán

A világbajnoki éllovas Tony Arbolinónak nem jött ki a lépés Silverstone-ban. A tabellán Pedro Acosta átvette tőle a vezetést, miután a harmadik helyen végzett a nagyon okos versenyzést bemutató Fermín Aldeguer, valamint Arón Canet mögött.

Pedro Acosta 8 pontos hátrányból és a pole pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását Silverstone-ban. Alonso López és Fermín Aldeguer nem könnyítette meg az Ajo csapat versenyzőjének dolgát, ám Tony Arbolino mindössze az ötödik helyen érkezett az első kör végére.

A hazaiak versenyzője, Jake Dixon óriásit bukott, de szerencsére saját lábán el tudta hagyni a kavicságyat.

Az élmezőnyben hét versenyző motorozott, az első három pozícióért Acosta, Canet és López harcolt. Canet némi előnyre tett szert az üldözőkkel szemben, a boly végén pedig Arbolino érkezett. Acosta átvette a második helyet Lópeztől, viszont sokkal gyengébb köröket futottak, mint a 9. és 10. helyen motorozó Celestino Vietti és Sam Lowes, akik fél másodperc lemaradásban éreztek az élboly mögött.

10 körrel a vége előtt López a negyedik szektorban eldobta a motort, csapattársa, Aldeguer pedig megelőzte Acostát, és hat tizeddel gyorsabb kört futott, mint az élen haladó Canet. Aldeguer rekordidő alatt ledolgozta a hátrányát és azonnal bedobta a motort Canet mellé, egy pillanatra meg is tudta előzni, de szélesre vette a következő kanyart, így honfitársa vissza tudott támadni.

Aldeguer következő előzéséig nem kellett sokat várni. Elment Canet mellett és igyekezett némi előnyt kimotorozni az üldözőkkel szemben. A Pons csapat versenyzője azonban sárga zászlónál előzött korábban, így vissza kellett adnia egy pozíciót, ezáltal Acosta feljött a második helyre.

Acosta szemszögéből nézve remekül alakult a futam, hiszen legnagyobb riválisa, Arbolino mindössze a 9. helyen motorozott, viszont egyre valószínűbbnek tűnt, hogy a spanyol versenyzőnek meg kell elégednie a harmadik hellyel, hiszen Canet 4 körrel a vége előtt ismét megelőzte.

Aldeguer az utolsó előtti körben megfutotta a verseny leggyorsabb körét az élen, és 2,5 másodperces előnyben érkezett a célegyenes felé. A spanyol versenyző pályafutása első Moto2-es győzelmét aratta Silverstone-ban Canet és Acosta előtt.

A futam végeredménye: hamarosan!