back to top
2024. május 01. 05:09
KezdőlapMoto2A hétvége totális kudarca után Arbolino robbantott a hétfői teszten

A hétvége totális kudarca után Arbolino robbantott a hétfői teszten

A Brit Nagydíj Tony Arbolino számára a Moto2-es bajnoki címért folytatott küzdelemben okozott némi csorbát, de az ezt követő hétfői teszt legjobb ideje ismét lendületet adott az Elf Marc VDS Racing Team pilótájának.

Vasárnap Tony Arbolino mindössze a 10. helyig jutott. Mivel Pedro Acosta ugyanakkor a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a 19 éves spanyol a világbajnoki tabella élére állt. A 20 nagydíjból kilenc után két pont választja el őket egymástól.

Arbolino csalódottsága nyilvánvaló volt a futam után, ugyanakkor hangsúlyozta: „Mindent beleadtam a versenyen, és következő hónapokban is ezt fogom tenni. Az az érzésem, hogy jó pillanatok következnek. Már két futam óta nem álltam dobogón, de ez van. El kell fogadnunk és dolgoznunk kell tovább.”

Új futamgyőztest ünnepelhet a Moto2-es géposztály, Acosta átvette a vezetést a világbajnoki tabellán

Míg a Red Bull KTM Ajo csapat úgy döntött, hogy hétfőn lemond a hivatalos tesztnapról, addig Arbolino és az Elf Marc VDS Racing csapat élt a lehetőséggel.

„Hosszú és fárasztó nap volt, mert sok mindent teszteltünk, de azt kell mondanom, hogy nagyon pozitív érzéssel fejeztük be. Nagyon erősnek éreztem magam a motoron, és most már alig várom az osztrák hétvégét.”

A hétfői teszt végén Arbolino 2:04,894-es kört futott. (Összehasonlításképpen Fermín Aldeguer vasárnapi leggyorsabb köre: 2:04,956)

„Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy most már készen állunk a szezon második felére, és ismét minden versenyen bekapcsolódhatunk az élmezőny küzdelmébe.”