back to top
2024. május 21. 21:57
KezdőlapMotoGPPol Espargaró tíz kör megtétele után majdnem elájult vasárnap

Pol Espargaró tíz kör megtétele után majdnem elájult vasárnap

Négy hónappal ezelőtt Pol Espargaró még örült, hogy nem került kerekesszékbe. A silverstone-i visszatérésen tisztességesen helytállt.

Pol Espargaró a 2022 novemberi, Valencia óta első MotoGP-futamát teljesítettehétvégén, majd elismerte: „Igazából a 20 körből tíz után majdnem elájultam” ─ nevetett Pol. „A hátralévő tíz kör után teljesen padlóra kerültem. Nagyon fárasztó volt.”

„Az első tíz körben Augusto Fernández mögött maradtam; néhány körön át tudtam vele tartani a lépést. Ez volt a probléma, túlságosan megterheltem a testemet közben, az izmok leblokkoltak, a nyakam volt begörcsölt, de nagyon szerettem volna befejezni a futamot. Ennek ellenére közben azon gondolkodtam, hogy kiálljak-e a bokszba, mert aztán a negyedik szektorban elkezdett csepegni az eső, néhányan motort cseréltek, néhányan kiestek, szóval kaptam ajándékba pár pontot.”

A GASGAS versenyzőjének így első nagydíja után négy pontja van, míg Repsol Honda versenyzőjének, Joan Mirnek kilenc nagydíj után öt!

Mir: A motor versenyképességének hiánya mentálisan kezd megviselni

„Soha nem volt még ilyen hosszú szünetem a versenyzés nélkül… Általában november végéig tesztelsz, és február elején már kezded elölről az egészet. Mégis Malajziában a második napon már teljesen kész vagy, és mindezt sérülés nélkül!”

„Tudtam, hogy a visszatérés nagyon nehéz lesz, de le kellett küzdenem ezt az akadályt. Most már kipipálhatjuk Silverstone-t. Két hét múlva Ausztriában versenyzünk, ott jobb lesz, utána pedig teljesen össze kell szednem magam fizikailag is.”