back to top
2024. május 01. 14:12
KezdőlapMoto2Így vélekedik főnöke Acosta hétvégi teljesítményéről

Így vélekedik főnöke Acosta hétvégi teljesítményéről

Pedro Acosta a silverstone-i harmadik helyével átvette a Moto2-es világbajnokság vezetését Tony Arbolinótól. Aki Ajo dicsérő szavakkal illette versenyzőjét.

Egy aragóniai edzésbaleset, amelyben egy héttel a silverstone-i GP előtt megsérült a bal lába, nem akadályozta meg Pedro Acostát abban, hogy vasárnap visszaszerezze a világbajnoki vezetést.

„Az utolsó négy kör kemény volt, de elégedettek vagyunk az eredménnyel. A cél végül is az, hogy minden helyzetből kihozzuk a maximumot. Ez volt a negyedik dobogós helyezésünk zsinórban. Nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk, de talán támadhattunk volna a második helyért.”

A harmadik hely Arón Canet és a debütáló győztes Fermín Aldeguer mögött elég volt ahhoz, hogy Tony Arbolinót leváltsa a világbajnokság éléről. A Marc VDS olasz versenyzője ugyanis Assenhez hasonlóan küzdött, és csak a 10. helyen végzett a vasárnapi Brit Nagydíjon.

A hétvége totális kudarca után Arbolino robbantott a hétfői teszten

Acosta most már a következő feladatokra tekint, kezdve az augusztus 20-án Spielbergben megrendezésre kerülő Osztrák GP-vel. A Red Bull KTM alakulat kihagyta a hétfői tesztet Silverstone-ban.

„Visszaszereztük a vezetést, ez egy újabb jó eredmény, és most már ideje a következő futamra gondolni. Megoldottunk néhány olyan problémát, ami még nyitott kérdés volt, így minden helyzetben versenyképesek leszünk.”

Aki Ajo a Brit Nagydíj után ismét dicsérte 19 éves pártfogoltja hozzáállását: „Pedro nagyon erős versenyt mutatott, és bizonyította intelligenciáját, amit már az idei szezonban párszor megmutatott. A körülmények nem voltak könnyűek a hétvége során, de Pedro nagyon okosan kezelte a helyzetet a verseny során. Azt mondanám, hogy szinte a maximumot nyújtotta. Ez nagyon jó a bajnokság szempontjából, de azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a szezon még nagyon hosszú. Futamról futamra kell haladnunk.”

A húsz versenyhétvégéből kilenc után Acosta két ponttal vezet Arbolino előtt.