back to top
2024. május 05. 10:41
KezdőlapMotoGPBezzecchi és Bagnaia egyvalamiben egyetértenek: Morbidelli megérdemel még egy esélyt

Bezzecchi és Bagnaia egyvalamiben egyetértenek: Morbidelli megérdemel még egy esélyt

Egyelőre nem világos, hogy Franco Morbidelli útja merre vezet majd a Yamahától való távozása után. Pecco Bagnaia és Marco Bezzecchi kiáll honfitársuk mellett.

Már egy hete hivatalos, hogy Franco Morbidelli elveszíti a helyét a Yamaha gyári csapatában 2024-re mivel nem hozza az elvárt eredményeket. A brazil gyökerekkel rendelkező olasz 2020-ban még három MotoGP-győzelemmel világbajnoki második lett a Petronas SRT színeiben.

„Kicsit kellemetlen helyzetben vagyok, mert nincs ülésem a következő szezonra” ─ ismerte el a 28 éves versenyző, amikor a jelenlegi helyzetéről kérdezték.

A 2017-es Moto2-es világbajnok és a 2020-as MotoGP-szezon második helyezettjét azonban ígéretes jelöltnek tartják egy Ducati ügyfélcsapatnál való elhelyezkedésre. Amennyiben a világbajnoki bronzérmes Marco Bezzecchi a Pramac mellett dönt, Morbidelli logikus választás lenne a VR46 Racing Team számára. Ha azonban „Bez” nem vált, akkor a Gresini Racingnél a második hely ─ a nemrég hivatalosan is megerősített Álex Márquez mellett ─ még mindig kiadó.

A silverstone-i hétvége után a Ducati sportigazgatója, Paolo Ciabatti elárulta a Pitlane riporterének, Jack Appleyardnak: „Szeretnénk Morbidellit jövőre egy Ducatin látni. Meglátjuk, mi történik a következő hetekben.”

Bezzecchinek az osztrák hétvégéig döntenie kell, állítja a Ducati sportigazgatója

Mindenesetre Morbidelli barátai szívből kívánnak neki egy új MotoGP-s esélyt. A világbajnokságot vezető Francesco Bagnaia így nyilatkozott a témában: „Szerintem Franky az egyik legerősebb versenyző a mezőnyben. 2020-ban második volt, 2021-ben a műtétig versenyképes volt, Jerezben a régi motorral sikerült dobogóra állnia. Aztán jöttek a problémák a térdével. Ezután a csapattal… Ha megnézzük az eredményeket, soha többé nem volt versenyképes, leszámítva idén Argentínát.”

„Szerintem Franky megérdemel még egy esélyt. Amikor együtt edzünk, mindig nagyon jól megy.”

Bezzecchi egyetért a Ducati gyári versenyzőjével: „Egyetértek Peccóval. Franky nagyon erős az én szemszögemből nézve is. Nem érdemelte meg ezt, de végül is nem tudja kontrollálni. Remélem, hogy talál magának egy MotoGP-motort, mert szerintem ő az egyik legerősebb versenyző. Ha ez egy Ducati lesz, örülök neki, de mindenképpen boldog leszek, ha kap egy motort.”