back to top
2024. május 18. 09:36
KezdőlapMotoGPEldőlt: Álvaro Bautista ott lesz a MotoGP rajtrácsán Sepangban szabadkártyásként

Eldőlt: Álvaro Bautista ott lesz a MotoGP rajtrácsán Sepangban szabadkártyásként

A Ducati csütörtökön megerősítette, hogy Álvaro Bautista szabadkártyával részt vesz a novemberi malajziai MotoGP-futamon.

Immár hivatalos, hogy Álvaro Bautista indul a november 10-12. között Sepangban megrendezésre kerülő Maláj Nagydíjon. A spanyol ugyanis júniusban a 2022-es Superbike-világbajnokság megnyerésének jutalmaként két napig tesztelhette a Ducati MotoGP-motorját Misanóban, ahol nagyszerű köröket futott.

Augusztus első hetében ismét GP-versenygépre ült a 38 éves pilóta. Bautista már akkor is elmondta, hogy örülne, ha részt vehetne a Maláj Nagydíjon. A Superbike-világbajnokság október utolsó hétvégéjén ér véget Jerezben, így előtte nem szeretne vendégszerepelni. Az utolsó két MotoGP-helyszín pedig Doha és Valencia, nem tartoznak Bautista kedvencei közé.

Bautista ismét a Desmosedici nyergében Misanóban ─ minden más rejtély

„Örülök, hogy szabadkártyásként versenyezhetek a MotoGP-ben Sepangban, egy olyan pályán, amit szeretek, és amire örömmel térek vissza, mert nem szerepel a Superbike naptárában” ─ mondta Bautista.

„A Ducati Desmosedicivel való tesztek során jó érzésem volt, és szórakoztató volt. Szeretnék őszintén köszönetet mondani a Ducatinak és az Aruba.it-nek, mert nélkülük nem kaphattam volna meg ezt a lehetőséget. Ugyanakkor szeretném elmondani, hogy ezek a MotoGP-futamok csak bónuszok számomra, nem pedig prioritás. Ezért továbbra is a Superbike-világbajnokságra kell koncentrálnom, ami most az egyetlen dolog, ami számít. Ez nagyon megterhelő lesz, sok futammal rövid idő alatt.”

Bautista háromszor állt dobogóra a királykategóriában (mindkétszer a Hondával), de a kisebb géposztályokból érkező 16-szoros GP-győztes sosem tudott győzni a MotoGP-ben.

Bautista 2019 óta a Superbike-világbajnokságban versenyez, ahol eddig 79 dobogós helyezést és 50 győzelmet szerzett.