back to top
2024. május 05. 08:44
KezdőlapMotoGPBautista ismét a Desmosedici nyergében Misanóban ─ minden más rejtély

Bautista ismét a Desmosedici nyergében Misanóban ─ minden más rejtély

Álvaro Bautista idén másodszor áll gurul pályára Misanóban a Ducati Desmosedicivel. Ez azonban elsősorban nem egy esetleges szabadkártyás szereplésről szól a MotoGP-ben.

Álvaro Bautista már június 20-án és 21-én is tesztelhette a Ducati MotoGP-motorját Misanóban a 2022-es Superbike-világbajnokság megnyerésének jutalmaként, és kiváló köridőkkel kápráztatott el mindenkit.

A spanyol a múlt hétvégi találkozó után egyenesen Olaszországba utazott, ahol a héten kedden és szerdán újabb MotoGP-tesztet tart. Ennek a feladatnak azonban semmi köze egy esetleges szabadkártyás induláshoz, kizárólag a motor fejlesztéséről van szó.

Bautista a két nap alatt Michele Pirro tesztpilótát és a tesztcsapatot fogja támogatni, és a tervek szerint kétszer fél napot fog motorozni. A Ducati bejelentette, hogy csak egy fotó lesz, de nem lesznek videók, nem publikálnak köridőket és nem adnak információt arról, hogy min dolgoznak.

Bautista: Márquez nem alapozhat a tehetségére, ha mentálisan nincs jó állapotban

Amennyiben Bautista valóban részt akar venni egy futamon a MotoGP-ben, szóba kerülhet a november 10-12. között megrendezésre kerülő nagydíj Sepangban. Ebben az esetben a következő hetekben kell dönteni, hogy legyen elég idő a felkészülésre és az előírt határidő betartására. A szabadkártyát ugyanis legalább 90 nappal a verseny előtt kell igényelni az IRTA-nál.

„Jól éreztem magam a MotoGP-motoron, de ugyanakkor nem tudtam rá koncentrálni, mert közeledett a doningtoni Superbike-verseny. Ez csak egy teszt volt, hogy barátkozzak a motorral, de nagyon pozitív tapasztalatokkal távoztam” ─ jelentette ki Bautista.

A spanyol nem tart attól, hogy a MotoGP-tesztelés kizökkentheti őt a szezon utolsó harmadára.

„Számomra ez két különböző dolog, így nem zavar engem. Nem mintha azon törném a fejem, hogy szabadkártyásként induljak bármelyik futamon is, de ha lesz rá lehetőség, annak úgy kell lennie.”