back to top
2024. május 18. 20:21
KezdőlapMotoGPQuartararo: Nem hiszem, hogy Marc nyolc bajnoki cím után elvesztette volna a...

Quartararo: Nem hiszem, hogy Marc nyolc bajnoki cím után elvesztette volna a képességeit

A korábbi világbajnok Fabio Quartararo mindössze egy pontot szerzett Silverstone-ban. A Yamaha gyári versenyzője utána nyíltan beszélt jelenlegi nehéz helyzetéről.

Fabio Quartararo MotoGP-karrierje mélypontját élte át a múlt hétvégén Silverstone-ban a 22. és egyben utolsó rajthelyével. A sprintben elért alig jobb 21. hely után vasárnap tisztességes javulás következett, de a Luca Marinivel történt ütközés után ismét csak a 15. hely lett. Ezzel a sovány eredménnyel a 2021-es világbajnok még a világbajnoki tabellán is kiesett a top 10-ből.

„Nem mondanám, hogy elveszítem a motivációmat, de frusztráló a helyzet. Silverstone különösen rémálom volt a kvalifikáció miatt, de általában véve is nehéz, mert szinte minden évben a világbajnoki címért küzdöttem, most meg a pontokért harcolunk….”

Marc Márquez elismerte: Nem a motor az oka a sikertelenségnek, ő maga sem képes már futamokat nyerni

A francia versenyző Marc Márquezről is ejtett néhány szót, aki a napokban azt nyilatkozta, hogy már nem képes futamokat nyerni.

„Nem hiszem, hogy Marc nyolc bajnoki cím után elvesztette volna a képességeit. Mentálisan egyikünk sincs könnyű helyzetben, de attól biztosíthatok mindenkit, hogy mindent megteszek, de az eredmények sajnos nem jönnek.”

Quartararo Moto2-es pályafutásával vont párhuzamot:  „Ha őszinte akarok lenni, a Moto2-ben semmit sem mutattam, kivéve néhány futamot. A győzelmem [a 2018-as Catalunya GP-n] a megfelelő pillanatban jött, de akkor soha nem harcoltam a világbajnokság első három helyéért. Őszinte leszek, nem alkalmazkodtam jól a Moto2-höz. A MotoGP-ben azonban más volt a helyzet.”