back to top
2024. május 07. 16:04
KezdőlapMotoGPEzen a döntésen bukhat Rossi és a Yamaha kapcsolata?

Ezen a döntésen bukhat Rossi és a Yamaha kapcsolata?

Valentino Rossi a hírek szerint mérges régi csapatára, a Yamahára, amiért így bántak Franco Morbidellivel.

Végül megerősítést nyert, hogy Franco Morbidelli helyére Álex Rins kerül a 2024-es MotoGP-felállásban, miután hónapokig arról spekuláltak, hogy az olaszt menesztik. Rossi „rossz szemmel nézte” a döntést.

Az olasz legenda „már annak sem örült különösebben, hogy 2021-ben a Petronas szatellitcsapatához került”. Rossi a Yamaha márkanagyköveteként írt alá szerződést a szezon elején. A japán gyártó az, ahol a hétszeres királykategóriás bajnok a legikonikusabb napjait élte, de kínos módon a Yamaha most megszabadult Rossi egyik pártfogoltjától Morbidelli személyében.

Hivatalos: Morbidelli távozik a Yamahától

Morbidelli egyike annak a négy VR46 Akadémián végzett versenyzőnek, akik a MotoGP jelenlegi rajtrácsán szerepelnek. A Yamaha 2024-es ülésétől való eltávolítása érdekes időpontban történik, mivel a gyártót kapcsolatba hozták azzal, hogy 2025-től átveszi Rossi Mooney VR46-os csapatát. Hogy ez a fejezet mennyire keserítette meg Rossi és a Yamaha kapcsolatát, egyelőre még nem tudni.

Marco Bezzecchi jelenleg azt fontolgatja, hogy marad-e a Mooney VR46-nál 2024-ben. Fennáll a lehetősége annak, hogy Bezzecchi távozik a Ducatitól a Yamahához, de ennek elenyésző a valószínűsége.