back to top
2024. május 08. 13:16
KezdőlapMotoGPMir bevallotta, semmi öröme nincs a motorozásban, a visszavonulást fontolgatta

Mir bevallotta, semmi öröme nincs a motorozásban, a visszavonulást fontolgatta

Joan Mir bevallotta, hogy fontolgatta a visszavonulást, de tudta, hogy úgyis megbánná.

A Repsol Honda versenyzője nehéz időszakot él át, mióta a Suzukitól váltott, ahol megnyerte a 2020-as MotoGP-bajnokságot. Mir a 2023-as szezon első vasárnapján a 11. helyen végzett Portugáliában a Hondával, de megdöbbentő módon azóta nem fejezett be egyetlen nagydíjat sem.

A DAZN kérdésére, hogy nem gondolkodik-e azon, hogy abbahagyja a sportot, Mir így válaszolt: „Igen, bizonyos értelemben már elgondolkodtam rajta, de úgyis megbánnám. Azon a napon, amikor így döntök, biztosnak kell lennem abban, hogy a jövőben nem fogom azt mondani, hogy rossz döntést hoztam.”

„Egy élsportoló végül is a jó eredményekből táplálkozik, főleg ha a múltban ezek megvoltak. Nem tartom magam olyan versenyzőnek, aki azért jön ide, hogy csak lébecoljon, és élvezze azt. Amit szeretek ebben az egészben, az a győzelem, a jó eredmények. Ezek azonban régóta nem jönnek, csak a rossz részét látom az egésznek, a bukásokat, a szenvedést a motoron, az állandó utazást…”

Mir: A motor versenyképességének hiánya mentálisan kezd megviselni

„Mindez akkor kezdődött számomra, amikor a Suzuki kivonult a MotoGP-ből. Valahogy nem jönnek az eredmények.”

Egy fénysugár volt Mir egyébként szörnyű évében, hogy nemrég édesapa lett.

„Szerencsés vagyok, hogy apa is lehetek, és úgy gondolom, hogy ilyen nehéz pillanatokban, amikor ennyire megvisel minden lelkileg, csodás dolog tudni, hogy van egy örömforrásom. A gyermekem születése erőt adott ahhoz, hogy tovább próbálkozzak.”

„Szerencsések vagyok, hogy azt csinálom, amit szeretek, nagyon jól keresek, de az is igaz, hogy nagyon fiatal koromtól kezdve nagy nyomás nehezedik rám.  Tízéves korom óta ki vagyok téve ennek. Sportpszichológust is felkerestem, mindent megtettem, amit szükségesnek tartottam, mert folytatni akarom.”

Mir hétvégén Spielbergben tér majd vissza a versenyzéshez.