back to top
2024. május 03. 23:30
KezdőlapMotoGPMiller: Vannak versenyzők, akiknek többet kell bizonyítaniuk, mint másoknak

Miller: Vannak versenyzők, akiknek többet kell bizonyítaniuk, mint másoknak

Jack Miller a Ducatinál annak ellenére visszafogottan teljesített, hogy a rajtrács egyik leggyorsabb motorja volt az övé. Maga is elismerte, hogy ő a „leginkább megkérdőjelezett versenyző a rajtrácson”. A KTM-hez való érkezése azonban más volt.

„Határozottan voltak negatív megjegyzések, miután aláírtam” ─ mondja Miller, aki most már kijelentheti, hogy „sikerült elhallgattatnom a kritikusok egy részét, megmutatnom nekik, hogy ezek a srácok tudnak egy igazán jó motorral menni, és hogy nem vagyok rossz versenyző.”

„Amikor 2018-ban felültem a Ducatira, akkor nem az volt a legjobb motor. Az emberek ezt nagyon gyorsan elfelejtik errefelé, mivel csak az marad meg bennük, hogy hogyan teljesítettél az utolsó versenyeden, ez pedig kiábrándító kijelentés.”

Miller: A szemedbe mondják, hogy meghalhatsz, de nem gondolsz erre

„Volt egy ajánlatom akkoriban, hogy maradjak a Hondánál, és fontolóra vettem, de láttam a Ducati jövőjét, és a Gigivel való közös munkában láttam felfelé ívelő tendenciát. A megítélés ebben a paddockban furcsa, nem is tudom, olyan, mintha kívülállónak tekintenének itt, vagy mi. Határozottan vannak olyan srácok, akiknek itt jobban kell bizonyítaniuk, mint másoknak.”

A KTM-hez való átigazolásáról ő maga sem tudja, hogy „megérzés vagy bármi más, de láttam néhány srácot, akiket már ismertem [a Ducatitól] itt [a KTM-nél], plusz olyanokat is, akik már részesei voltak ennek a projektnek. Szóval láttam mindezt, és azt gondoltam, hogy most jött el az idő. Néhány évvel ezelőtt is aláírhattam volna a KTM-hez, de nem tettem, mert nem éreztem helyesnek.”