back to top
2024. május 04. 06:13
KezdőlapMotoGPMarc Márquez az „esélytelenek nyugalmával” kezdi a hétvégét egy olyan pályán, ahol...

Marc Márquez az „esélytelenek nyugalmával” kezdi a hétvégét egy olyan pályán, ahol még sosem nyert

A Honda nulla pontot gyűjtött Angliában, a Yamaha kettőt. A japán MotoGP-gyárak egyértelműen szenvednek. Marc Márquez elmondta, mit tud jobban a KTM, mint például a Honda.

Marc Márquez látványos küzdelmeket vívott a Red Bull Ringen, de a célban 2017-ben és 2018-ban kétszer is rendre kikapott Andrea Doviziosótól, 2019-ben pedig Jorge Lorenzótól.

„Igen, Spielberg azon kevés pályák egyike, ahol még sosem nyertem” ─ jegyezte meg a Repsol Honda versenyzője.

„Az idei, közelmúltbeli eredmények után ezúttal sem lehetnek nagy elvárásaink. Az esélytelenek nyugalmával közelítjük meg a dolgot, és majd meglátjuk, hogyan tudunk kezdeni ma az edzéseken.”

Marc Márquez hétfő óta Ausztriában tartózkodik, és a ServusTV hétfői adásában nem fukarkodott a KTM-nek szóló bókokkal. A 30 éves spanyol azonban még nem döntötte el, hogy marad-e a Hondánál, abbahagyja-e, a KTM-hez vagy esetleg a Ducatihoz igazol.

Meg tudja-e szelídíteni a spielbergi bikát a Ducati-armada? ─ Hétvégi menetrend

„Minden gyártó ugyanazokat a célokat követi, de úgy tűnik, hogy az európai gyárak gyorsabban fejlődnek, mint a japánok. Ez a nagy különbség. Hogy ez miért történt, nem tudom. Nem vagyok mérnök. Nem vagyok olyan szoros kapcsolatban a gyári versenyrészleg belső működésével, hogy konkrétan nyilatkozni tudjak. Tény, hogy a KTM agresszívan próbál mindenhonnan mérnököket felvenni és a legjobbat kihozni ebből a projektből. A KTM az európai utat járja. Ha a legjobb út balra van, akkor balra fordulnak. Ha jobbra, akkor jobbra fordulnak. Így működik.”

„Igen, voltak szép szavaim a KTM-hez a tévében, mert ha egy versenyző jó teljesítményt mutat, nagyon gyors és nagyszerű eredményeket ér el, azt szeretem elismerni. Illetve, amikor egy gyártó jó munkát végez, azt is tiszteletben kell tartani. A KTM az elmúlt években meglepte a közönséget, ahogyan az Aprilia és a Ducati is.”

„A saját munkánkra kell koncentrálnunk a Hondánál egyelőre. Rá kell jönnünk, hogy a konkurencia mit csinál jobban, mint mi. Ezt aztán le kell másolnunk, vagy még jobban kell csinálnunk.”