back to top
2024. május 17. 10:26
KezdőlapMotoGPBagnaia elismerte, régen kezdett ilyen jól egy versenyhétvégét, hála az új burkolatnak

Bagnaia elismerte, régen kezdett ilyen jól egy versenyhétvégét, hála az új burkolatnak

A MotoGP világbajnoka, Francesco „Pecco” Bagnaia pénteken Spielbergben beszélt a GP22 és a GP23 közötti jelentős különbségről és a kiegészítő szárnyakkal ellátott új burkolatról.

A tavalyi győztes Pecco Bagnaia a harmadik helyet szerezte meg péntek délután Spielbergben, és elégedett volt:

„A nap konklúziója mindenképpen pozitív, még akkor is, ha a pályán lévő forgalom miatt a végén nem volt lehetőségünk a jobb időkért harcolni, de igazából nem is volt rá szükségünk. Jól érzem magam, boldog vagyok, és tudjuk, hogy hol kell javulnunk. A tempó szempontjából is jó nap volt a pénteki nap.”

A Ducati gyári versenyzője kiemelte, hogy régen nem kezdett ilyen jól egy versenyhétvégén.

Rekordidővel nyerte a pénteki nap második edzését Bezzecchi, akit mentora szállított vissza a bokszba

„Már az elejétől fogva remekül éreztem magam a motoron. A délután tökéletesen, kipróbáltuk az új burkolatot, nagyon elégedett vagyok vele, bár az biztos, hogy megváltoztatja a motor egyensúlyát, más a súlyeloszlás, szóval ebben a tekintetben még dolgozni kell rajta. A féktávokon a burkolat nem jelent különbséget, de úgy érzem, ebben a tekintetben is sikerült javítanunk.”

Új csapattársa, Enea Bastianini még mindig küszködik a GP23-assal, különösen a motorfékkel.

 „Igen, ebből a szempontból nehezebb a motor a régihez képest. A korábbi gépben az volt a jó, hogy ugyanaz a beállítás nagyjából mindenhol működött. Az új motorral viszont dolgozni kell. A szezon elején kihagyott futamok miatt ez a fejlődés lassabb.”

Az osztrák hétvége hátralévő részére vonatkozóan Bagnaia megjegyezte: „Fontos lesz, hogy a kvalifikáción a top3-ban legyünk az első guminyomás szempontjából. Már Silverstone-ban is túlságosan megnőtt a nyomás, pedig az élen álltam. Meglátjuk, hogyan alakul ez a hétvégén.”