back to top
2024. május 08. 23:54
KezdőlapMotoGPBrad Binder feltette a pontot az i-re szerződéshosszabbítása nyomán, és megnyerte a...

Brad Binder feltette a pontot az i-re szerződéshosszabbítása nyomán, és megnyerte a délelőtti edzést Spielbergben

Óriási bejelentéssel indult a királykategória mezőnyének szombati programja, ugyanis Brad Binder meghosszabbította szerződését a KTM-mel, méghozzá 2026 végéig, aki ennek örömére be is húzta az edzést.

Az eső szerencsére nem rondított bele a MotoGP szombat reggeli edzésébe Spielbergben. A tegnapi sikerek nyomán Maverick Viñales ismét nagyszerűen kezdett, azonnal képes volt 1:30-as idő alá menni. Fabio Quartararo lendülete sem hagyott alább, a harmadik helyig száguldott a Yamahával az edzés elején.  Szűk tíz perc elteltével Brad Binder állt az élre, mögé pedig a tegnapi nap embere, Marco Bezzecchi zárkózott fel.

Az edzés feléhez érkezve Marc Márquez még mindig csak a 18. helyen szerénykedett, csapattársa, Joan Mir szintén a mezőny végét képviselte a 19. helyen.

Kilenc perccel a leintés előtt Binder futott rá a rázókőre, melynek eredményeképp elesett, de szerencsére vissza tudott térni a pályára. Marc Márquez az edzés utolsó etapjára magára talált, és fel tudott jönni a kilencedik helyre.

A Hondákon megfigyelhető volt az új aerodinamikai elem, ami leginkább egy kacsafarokra emlékeztet.

Quartararo is kísérletezett az új elemekkel. Elégedett volt a motor hátuljára felszerelt szárnyacskákkal.

A délelőtti edzést végül a friss szerződéssel rendelkező Binder nyerte. Fabio Di Giannantonio a program utolsó pillanataiban még a gumifalba repítette Ducatiját. Az olasz esélyei egyre inkább csökkenek arra vonatkozóan, hogy megőrizheti-e helyét a következő szezonban.