back to top
2024. május 17. 07:34
KezdőlapMotoGPMaverick Viñalesnek majdnem sikerült, de Pecco Bagnaia ellen nem volt ellenszere az...

Maverick Viñalesnek majdnem sikerült, de Pecco Bagnaia ellen nem volt ellenszere az időmérőn

Brad Binder a Q1-ből érkezve robbantott, az Apriliák remekül kezdtek, de végül Maverick Viñales gyors köre sem volt elég Pecco Bagnaia ellen.

Az időmérő edzés első szakaszában azonnal megjelentek az 1:30 alatti köridők. Luca Marini és Pol Espargaró kezdett a legjobban, ám szinte az összes résztvevő versenyző neve mellett megjelentek a piros szektorok.

Jack Miller az utolsó helyről próbált javítani, és egy 1:29,123-as idővel át is vette a vezetést, kiszorítva ezzel Marinit a továbbjutók közül.

A bokszkiállást követően minden pilóta lágy hátsó gumival érkezett vissza a pályára négy perccel a leintés előtt. Joan Mir kezdett egy kifejezetten jó idővel, feljött az ötödik helyre, majd érkezett csapattársa, aki kiszorította őt ebből a pozícióból. Marini rántotta meg a gyeplőt másfél perccel a vége előtt, Marc Márquez újabb gyors körét pedig elvették pályaelhagyás miatt. Marini lendülete elég volt ahhoz, hogy átvegye a vezetést Jack Millertől, ám az ausztrál nem hagyta annyiban a dolgot, és ismét az élre állt.

Pol Espargaró gyors köre ígéretesnek indult, ám a harmadik szektorban sokat veszített, ahogy Marc Márquez is. A továbbjutók személye az utolsó másodpercekben sem változott, Miller és Marini csatlakozott a Q2 mezőnyéhez.

Az időmérő edzés második szakaszát Aleix Espargaró kezdte a legjobban, ám pár pillanattal később érkezett Miguel Oliveira, és az élre állt. Egymást követték a piros szektorok, ám végül Maverick Viñalesnek sikerült robbantania, így bejött 1:29 alá.

Az utolsó kifutást Viñales kezdte a legjobban, sikerült megjavítania saját leggyorsabb idejét az élen. Mögötte Binder, majd Miller érkezett. Az ausztrált azonban gyorsan maga mögé utasította tavalyi csapattársa, Pecco Bagnaia.

A világbajnok tovább javított, és a következő körideje alapján az élre állt. A többieknek erre már nem volt válasza. Végül Bagnaia, Viñales és Binder alkotja majd a rajtrács első sorát.

Az időmérő edzés végeredménye: