back to top
2024. május 02. 05:11
KezdőlapMoto3Hajszálnyi különbséggel győzött Öncü Spielbergben, meghozva a KTM-nek a hazai sikert

Hajszálnyi különbséggel győzött Öncü Spielbergben, meghozva a KTM-nek a hazai sikert

Négy versenyző elképesztő csatáját hozta a legkisebb kategória osztrák futama. Deniz Öncü végül mindössze öt ezreddel szerezte meg a győzelmet Daniel Holgado előtt.

Napsütéses időben vágott neki a Moto3-as géposztály mezőnye a spielbergi futamnak vasárnap délelőtt, Colin Veijer indult a pole pozícióból, 28 év után első holland pilótaként.

A rajt utáni első kanyart szerencsére mindenki megúszta bukás és hiba nélkül, Daniel Holgado állt az élre, mögötte érkezett Deniz Öncü, majd Veijer. Az első három minimális előnyre tett szert az üldözőkkel szemben, de pár kanyarral később Jaume Masiáék behozták a lemaradást.

Veijer megunta az utazást Öncü szélárnyékában, átvette a második helyet török versenytársától, és az élen motorozó Holgadót vette célkeresztbe. Néhány másodperccel később Masiá alatt adta meg magát a motor, miután összeért a leggyorsabb időt futó Sasakival.

Az incidens következtében az első hármas el tudott lépni egy kicsit, Öncü visszavette a második helyet Veijertől. Az üldöző bolyt David Alonso vezette szűk egy másodperces hátrányban. A fiatal spanyol nagyszerű köröket motorozva fokozatosan zárkózott fel az élmezőnyre és húzta magával Sasakit is. Veijer 12 körrel a vége előtt átvette a vezetést.

Az első ötös boly szépen összeért, Holgado pedig ismét az élre állt a következő kör elején. Veijer az Öncüvel való csatározásban kissé ritmust vesztett, így Alonso is meg tudta előzni, aki átvette a vezetést a futam felénél, de a kettes kanyarkombinációban eldobta a motort.

Az első helyet Holgado örökölte meg, mögötte Sasaki és Öncü érkezett. Veijer minimálisan leszakadt az élmenőktől. A japán versenyző 6 körrel a vége előtt megelőzte Holgadót, de elsősége nem tartott sokáig, a spanyol szinte azonnal visszavágott.

Két kör volt hátra a futamból, mikor Sasaki ismét bedobta a motort Holgado mellé, de nem sikerült megőriznie a pozíciót, visszaesett a harmadik helyre. Gyorsan átverekedte magát az első két pilótán, de Holgado kis híján kiütötte őt.

Az utolsó másodpercekben végül Holgado és Öncü érkezett egymás mellett a célba, miután Sasaki kedvezőtlen ívre került az összeérésből kifolyólag. A török végül öt ezreddel verte meg spanyol vetélytársát.

A futam végeredménye: