back to top
2024. május 03. 10:48
KezdőlapMotoGPÍgy köszönte meg Brad Binder a belé vetett bizalmat a KTM-nek

Így köszönte meg Brad Binder a belé vetett bizalmat a KTM-nek

Friss szerződéssel a zsebében a KTM-pilóta Brad Binder hibátlan teljesítményt nyújtott a Red Bull Ringen. A sprintversenyben csak a világbajnoki éllovas, Pecco Bagnaia tudta legyőzni.

Miután pénteken meghosszabbították a 2026-os szezon végéig szóló gyári szerződését, Brad Binder a szombati sprintversenyen a Red Bull Ringen egy hazai dobogós helyezéssel köszönte meg ezt a KTM-nek. A dél-afrikai a délelőtti legjobb időeredményt követően a kvalifikáción a harmadik rajtkockáig jutott, így sikerült kimaradni a futam első kanyarjában történt több résztvevős incidensből.

Az első kör után a 28 éves versenyző már a második helyen állt, és üldözte Pecco Bagnaiát. Hamar rájött azonban: „A 4. körben Pecco elkezdett elhúzni tőlem, különösen a kigyorsításokon. Próbáltam zárkózni a féktávokon, de az utolsó két tizedmásodperc hiányzott. Mindent beleadtam, hogy tartsam a lépést Peccóval, azonban nem igazán sikerült.”

14 kör után Binder 2,056 másodperccel Bagnaia mögött a második helyen haladt át a célvonalon, és ezzel negyedik dobogós helyezését ünnepelhette a sprintfutamokat tekintve. Ezzel megszilárdította negyedik helyét az összesített tabellán, és ezt követően köszönetet mondott csapatának.

„Nagy lépést tettünk a tavalyi évhez képest, ezért nagyon hálás vagyok mindenkinek.”

Binder ezután a szerződéshosszabbítására utalva elmondta: „2015 óta vagyok a KTM-nél. Azóta fantasztikus pillanatokat ünnepeltünk együtt, de átéltünk néhány nehéz időszakot is. Jelenleg minden jól alakul, és szeretnénk továbbra is ebben az irányban haladni.”