back to top
2024. május 02. 19:39
KezdőlapMotoGPHivatalos: Zarco pályafutása az LCR-nél folytatódik 2024-től

Hivatalos: Zarco pályafutása az LCR-nél folytatódik 2024-től

Folytatódik a MotoGP átigazolási cirkusz. Johann Zarco 2 évre aláírt LCR-Hondához, Jake Dixon a Gresini Ducati színeiben fog versenyezni. Marc Márquez a Pramac Ducatinál köthet ki?

Már a nyári szünetben is arról szóltak a hírek, hogy Johann Zarco 2024-ben az LCR-Hondához kerülhet, mivel Álex Rins Yamaha-szerződése szinte borítékolható volt. Silverstone-ban kiderült, hogy Marco Bezzecchi a Pramac csapathoz kerülhet. Ekkor még felmerült Zarco átigazolásának lehetősége a Gresini csapathoz. Az olaszok azonban nem tartanak igényt a franciára.

A napokban Zarco elárulta, hogy a Honda Racing Corporation vezetői úgy tűnik, jobban akarják őt, mint a Ducati. Felvetődött, hogy ez az éves díj miatt lehet, hiszen a gyors MotoGP-pilóták nem éppen a Hondánál sorakoznak, ha Rins után Marc Márquez is úgy dönt, hogy elhagyja a gyártót.

A jelenlegi vb-ötödik Johann Zarco közölte a Pramac csapatával, hogy két év után vált, és két évre a HRC-hez szerződik.

Óriási dráma az első kanyarban, majd Bagnaia-győzelem Spielbergben

A váltás egyik oka: a Ducati azért nem akart kétéves szerződést ajánlani Zarcónak, mert még a Moto2-es vb-favorit Tony Arbolino számára sincs helyük, ráadásul Morbidellinek is biztosítani kell egyet. Ez azt jelenti, hogy Bezzecchi számára még mindig van egy hely fenntartva a Pramacnál. Ha ő nem ezt a lehetőséget választja, Marc Márquez még mindig opció lehet.

A Gresini Ducatinál pedig a második helyet Álex Márquez mellett Jake Dixon tölti majd be, mert a Dorna mindenáron szeretne ismét egy britet a királykategóriában.

A Ducati egyébként egyéves szerződést ajánlott Zarcónak, majd egy 2025-re szóló Superbike-szerződést, de a francia azt mondta, hogy a célja továbbra is a MotoGP.