back to top
2024. május 02. 10:34
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró elmondta, miért nyerhetett Bagnaia akkora fölénnyel Spielbergben

Aleix Espargaró elmondta, miért nyerhetett Bagnaia akkora fölénnyel Spielbergben

Aleix Espargaró „pályafutása legnehezebb versenyéről” beszélt a spielbergi főfutam után. Az Aprilia sztárja aztán magyarázatot talált arra, hogy a győztes Pecco Bagnaia miért tudott több mint öt másodperccel nyerni.

Hogy a Red Bull Ring és Aleix Espargaró nem lesznek barátok, azt az Aprilia gyári versenyzője már pénteken konstatálta. Ennek ellenére a vasárnapi nagydíj után így összegzett: „Péntekhez képest sokat javultunk, ennek örülök. A végén már nem voltam messze Mavericktől.”

Míg csapattársa, Maverick Viñales 11,724 másodperccel a győztes Pecco Bagnaia mögött ért célba, addig Aleix csak kilencedik lett, kilenc másodperccel Viñales mögött.

Bagnaia a szezon legsimább győzelmét aratta Ausztriában, tovább növelte előnyét a tabellán

A 28 körös verseny után, amely 121,744 kilométerével a leghosszabb a GP-naptárban, a 34 éves spanyol így nyilatkozott: „Fizikailag ez volt pályafutásom legnehezebb versenye a forróság miatt. Mivel nem volt meg a kellő sebességem, különösen a verseny első felében kellett nagyon húznom a gázt, hogy tartsam a lépést az élcsoporttal.”

„A verseny második felében gondjaim voltak a hátsó gumival és az üzemanyaggal is. Ezért kellett lelassítanom a végén, hogy essek el. Az olyan stop-and-go pályákon, mint a Red Bull Ring, egyszerűen nem szoktak szoros versenyek lenni. A pálya jellegéből adódóan általában nagy különbségek vannak a versenyzők között, ez mindig így van.”