back to top
2024. május 02. 01:48
KezdőlapMotoGPMartín egyáltalán nem ért egyet a versenybírók hétvégi döntésével

Martín egyáltalán nem ért egyet a versenybírók hétvégi döntésével

A MotoGP spielbergi sprintversenyén elért erős harmadik helyezése után a Prima Pramac Ducati versenyzője, Jorge Martín hosszúkörös büntetést kapott. Ezzel elszállt a dobogós esélye az osztrák főfutamon, csak a 7. helyen végzett.

Szombaton Jorge Martín két vitára érdemes incidensbe is belekeveredett. Sokan a spanyolban látták a káosz okozóját az első kanyarban, később a versenyen pedig Luca Marini bukásáért volt felelős, így vasárnap egy hosszúkörös büntetés letöltésére kötelezték.

Martín továbbra sem ért egyet a versenybírók döntésével: „Számtalanszor megnéztem a videót, és beszéltem sok korábbi versenyzővel, például Randy Mamolával és újságírókkal is. Ezek olyan helyzetek voltak, ahol különböző dolgok együttese okozott bajt. Vasárnap láttunk egy másik versenyzőtől agresszívebb manővert, és nem történt semmi. Számomra különösen szerencsétlen jött az, hogy nem a sprint alatt kaptam meg a büntetést, hanem főfutamon kellett azt letöltenem. Ez csökkenti a lehetőségeimet, különösen, ha a világbajnoki címért küzdök.”

Bagnaia a szezon legsimább győzelmét aratta Ausztriában, tovább növelte előnyét a tabellán

A körülményeket figyelembe véve a 7. hely tiszteletreméltó eredmény, Martín 12,9 másodpercet kapott a győztes Pecco Bagnaiától. Az összesített tabellán 62 pontra nőtt a lemaradása, a második helyen pedig hat ponttal előzi meg a harmadik Marco Bezzecchit.

„Hihetetlenül jól rajtoltam a 12. helyről, és egy rövid ideig harmadik voltam. Aztán visszaestem a 14. helyre, de végül 7. lettem. Ez volt a maximum. Sok versenyzőt kellett megelőznöm, ami sok időbe és hátsó gumiba került. Végül jól küzdöttem vissza magam, bár a jelenlegi guminyomás-szabályozással nem üldözhetjük úgy egymást, ahogy korábban. Erre megoldást kell találni, különben csak unalmas versenyeket fogunk látni.”

„Kár érte, meglett volna a tempóm. Talán nem a győzelemhez, de a második hely biztosan elérhető lett volna. Az az érzésem, hogy én lettem volna az egyetlen, aki Bagnaia közelébe tudott volna kerülni. Jobban kell koncentrálnunk a kvalifikációra, ha ez nem sikerül, akkor csak a második helyért fogunk harcolni a bajnokságban.”