back to top
2024. május 02. 15:48
KezdőlapMotoGPA KTM egyik legfontosabb emberével vacsorázott Marc Márquez

A KTM egyik legfontosabb emberével vacsorázott Marc Márquez

Marc Márquez elárulta, részt vett egy vacsorán, amelyen Pit Beirer, a KTM motorsport-igazgatója is jelen volt. A spanyol versenyző azonban ismét leszögezte, hogy a Hondához köti szerződés.

Marc Márquez hiába épült fel súlyos sérüléséből, karrierje egyik legnehezebb időszakát éli. A nyolcszoros világbajnok ugyan az Osztrák Nagydíjon 301 nap után könyvelhetett el pontszerzést főfutamon, a tizenkettedik hely nyilvánvalóan nem az az eredmény, amelyért ő küzdeni szeretne. Ennek oka pedig elsősorban a Honda gyenge motorja.

Ennek következtében már jó ideje keringenek a pletykák azzal kapcsolatban, hogy Márquez esetleg már az idei év végén távozik a japán gyártótól. Korábban több márkával is szóba hozták, ezek közül egyértelműen a KTM-et emlegették a legtöbbször. Bár ezt mát többször is megcáfolták a felek, a 30 éves versenyző most újabb táptalajt adott a találgatásoknak, még úgy is, hogy hozzátette, nem kell sokat belelátni ebbe.

„A versenyzők és a csapatok folyamatosan folytatnak megbeszéléseket a paddockban. Hétfőn számos emberrel vacsoráztam a Red Bulltól, és a KTM motorsport-igazgatója, Pit Beirer is ott volt, akivel jó kapcsolatot ápolok – nyilatkozta az olasz Sky-nak nem sokkal azután, hogy nemrég egy műsorban szerepeltek a német szakemberrel. – Egy versenyző mindig a legjobbat keresi, de most a Hondával van szerződésem, és mindent beleadok értük.”

Vége a titkolózásnak? Beirer számára hatalmas bók, hogy hírbe hozták Marc Márquezzel

Márquezt valóban 2024-ig köti szerződés a Hondához, hiszen még a 2020-as jerezi balesete előtt hosszú távú megállapodást írt alá a japánokkal. Mindez persze nem jelent teljes garanciát, ahogyan azt honfitársa, Álex Rins esetében is láthattuk, aki már egy év után távozik a gyártótól, és jövőre a Yamahán fog ülni. Alberto Puig, a gyári istálló csapatfőnöke még a nyári szünet előtt odáig ment, hogy kijelentette, nem fogják visszatartani pilótájukat, ha távozni akar.

Magabiztosak a KTM versenyzői, pedig egyiküknek szinte biztosan mennie kell

Más kérdés, hogy a KTM-nek jelenleg valóban nincs realitása. Az osztrák gyártó ugyanis semmilyen módon nem tudta elérni, hogy jövőre egy harmadik csapatot is indítson, így már most kijelenthető, hogy eggyel több versenyzővel állnak szerződésben a 2024-es szezonra, mint amennyi üléssel rendelkeznek. Márquez így minden bizonnyal marad a Hondánál, de ha következő évben sincs jelentős javulás, akkor alighanem búcsút int alma materének.