back to top
2024. május 02. 06:11
KezdőlapMotoGPÍme egy kör a korábbi MotoGP-pályán a magyar tehetséggel, Vincze Martinnal (videó)

Íme egy kör a korábbi MotoGP-pályán a magyar tehetséggel, Vincze Martinnal (videó)

Vincze Martin az egészen tavalyig megrendezett Aragóniai Nagydíj helyszínére látogatott. A Northern Talent Cupban szereplő versenyző betekintést nyújtott, hogy milyen egy kör a pilóta szemszögéből a MotorLand pályán.

Vincze Martin jelenleg a nyári szünetet tölti, hiszen a Northern Talent Cup spielbergi és a szezonzáró hockenheimi fordulója között több mint másfél hónap telik el. Mindez azonban nem csak pihenésből áll a fiatal tehetség számára, hiszen ez idő alatt is formában kell maradnia. Ennek érdekében nemrég az aragóniai MotorLandre látogatott.

 

A Hungarian Motorsport Academy versenyzője ráadásul a szurkolókat is megörvendeztette, hiszen egy kamera segítségével egy kör erejéig betekintést nyújtott abba, hogy milyen a kilátás a pilóta számára. Bár azt nem lehet biztosan tudni, hogy a 14 éves motoros milyen gépen ült, vélhetően a Northern Talent Cupban is használt, négyütemű, 250 köbcentiméteres egyhengeres erőforrással felszerelt KTM RC4R-ről van szó.

Mindez csak a köridő szempontjából lehet érdekes, bár mivel a Northern Talent Cup mezőnye nem versenyez a MotoGP versenynaptárában egészen tavalyig szerelő helyszínen, közvetlen összehasonlítást nem lehet végezni Vincze Martin körülbelül 2:10 másodperces idejével. Így legfeljebb csak annyit tehetünk, hogy megemlítjük, hogy a valamivel erősebb motorokat használó Red Bull Rookies Cup tavalyi pole pozíciós ideje 2:02.359 volt, ám ezzel nyilvánvalóan nem lehet összevetni.

Nyugodt fiúból harcias versenyző lett – interjú Vincze Martinnal és Sebestyén Péterrel

A magyar motoros egyébként a negyedik helyen áll az összetettben, és bár ez inkább csak matematikai esély, még a bajnoki címre is van sansza, hiszen hátránya 46 pont a listavezető Lenoxx Phommarával szemben. Reálisan nézve viszont messze az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az utolsó forduló során előre és hátra sem mozdul el a 14 esztendős tehetség, akivel nemrég készítettünk interjút.