back to top
2024. május 07. 23:48
KezdőlapMotoGPZarco életében ez a prioritás most, nem a győzelem

Zarco életében ez a prioritás most, nem a győzelem

Johann Zarco 2024-ben az LCR Honda csapathoz szerződik a nyolcadik MotoGP-szezonjára. Előtte azonban a Pramac Ducati versenyzője szeretné végre megszerezni első győzelmét a királykategóriában.

A MotoGP-ben eltöltött eddigi hét éve alatt Johann Zarco már versenyzett a Yamahánál (Tech 3), a KTM-nél (Red Bull KTM Factory Racing) és a Ducatinál (Avintia és Pramac). A francia 2019-ben háromszor is vendégszerepelt jövő évi csapatánál, az LCR Hondánál. Eddig összesen 17 alkalommal állt dobogón, de a kétszeres Moto2-es világbajnok még mindig nem tudott nyerni a királykategóriában.

A motogp.com-nak adott interjújában a 33 éves versenyző elmondta, miért nem a győzelem lebeg jelenleg a szeme előtt: „A célom az, hogy élvezzem a motorozást, mert ha csak a győzelemre koncentrálok, és nem nyerek, akkor frusztrált leszek. Viszont ha élvezem a versenyeket, akkor még jobban tudom ünnepelni a majd a győzelmet.”

Mindenkit sokkolt a Hondához igazoló Zarco, aki a pénzt választotta a világbajnok szerint

„Amikor nagyon rágörcsöltem a győzelemre, hibáztam. Amikor lehetőségem volt rá, mindig akadt egy versenyző, aki még nálam is erősebb volt. Az ilyesmin azonban nem szabad rágódni, mert ha a múltban élve pazarlod az energiádat, akkor lemaradsz a jelenről.”

A Pramac Ducatinál Zarco jelenleg a rajtrács vitathatatlanul legjobb motorján, a Desmosedici GP23-on ül. Az a tény azonban, hogy jövőre a Honda RC213V-vel valószínűleg jóval kisebbek lesznek az esélyei a győzelemre, nem zavarja különösebben a franciát: „Volt már néhány jó évem a Ducatival, de még mindig nem érzem magam 100%-osnak. Szóval még keresünk néhány részletet, hogy erősebbek legyünk. Természetesen a győzelem lenne a hab a tortán, de nem vagyok megszállottja. Szeretnék javítani, hogy elérjem ezt, van még 6 hónapom.”

„A győztes motoron ülök. Szóval mindent bele fogok adni, hogy jó eredményeket érjek el. Ha közben a dobogós helyekért is harcolhatok, az nagyon kielégítő lesz.”